Cum pot fi încheiate mediile elevilor în anul şcolar 2019-2020
Ministerul Educaţiei a explicat, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, cum se va face încheierea mediilor elevilor în anul şcolar 2019 – 2020.
- Sunt definite opt situaţii prin care mediile elevilor pot fi încheiate.
- Valorificarea activității on-line prin calificative se face cu acordul elevului sau cu acordul părintelui.
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au precizat că nu se vor mai susține lucrările scrise pentru semestrul al II-lea, iar mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative/note.
În postarea pe Facebook Ministerului Educaţiei sunt explicate opt situaţii în care mediile elevilor pot fi încheiate.
1. Dacă elevul are cel puțin două note în semestrul al II-lea, dar activitatea sa on-line nu poate fi valorificată, atunci situația școlară semestrială se poate încheia doar cu aceste două calificative/note.

- Când se plătesc alocaţiile pentru copii în aprilie 2025
- Luni încep înscrierile la clasa pregătitoare. Singura condiţie prin care copiii care nu au 6 ani împliniţi pot...
- Elevii de clasa a 12-a, studenți pentru o zi la Universitatea din Suceava. Au avut parte de surprize: "Te simţi ca...
- De la clasă, direct în laborator. Liceeni au îmbrăcat halatele de chimist şi au pus în practică teoria...
- Elevii de liceu care învaţă să repare avioane. Fiecare primeşte lunar două burse, în valoare de 1.100 de lei
2. Dacă elevul are cel puțin două calificative/note în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situația școlară semestrială se poate încheia și cu mai mult de două calificative/note.

3. Dacă elevul are doar o notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea desfășurată on-line, atunci a doua notă va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.

4. Dacă elevul are doar un calificativ/o notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea desfășurată on-line, atunci situația sa școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.

5. Dacă elevul nu are niciun calificativ/nicio notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea on-line, atunci media semestrului I devine media anuală.

6. Dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situația școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.

7. Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și nu poate fi valorificată activitatea on-line, cadrul didactic decide împreună cu elevul/părintele/susținătorul legal data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/un proiect prin care să fie notat, iar nota la această evaluare devine media anuală.

8. Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și se poate valorifica activitatea on-line, atunci media semestrului al II-lea poate fi încheiată cu cel puțin două note.

Valorificarea activității on-line prin calificativ/notă se face cu acordul elevului sau cu acordul părintelui/susținătorului legal, mai precizează ministerul Educației.
- Calendarul examenului de Bacalaureat 2020, publicat de Ministerul Educației. În 3 iunie încep înscrierile
- Exclusiv! Calendar Admitere liceu 2020. Înscrierile pentru repartizarea computerizată se vor face online - propunere
- Calendarul pentru Evaluarea Națională 2020, propus spre aprobare. Înscrierile încep pe 2 iunie
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰