Antena Meniu Search
x

Cursurile ținute în școli din 2 iunie, pentru Evaluare și Bac, pot fi urmărite de elevi online

Luminița Barcari, secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, a declarat că lecțiile care vor avea loc în școli, în perioada 2 - 12 iunie, pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, pot fi urmărite de elevi online.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.06.2020, 12:32

Cursurile din perioada 2 - 12 iunie, pentru Evaluare și Bac, pot fi urmărite de elevi online - Profimedia / imaginie ilustratuvă
  • Elevii din clasele terminale pot urmări cursurile de pregătire online, de acasă.
  • Lecțiile de pregătire pentru Evaluarea Națională și Bac vor avea loc în perioada 2-12 iunie.

Oficialul a afirmat că elevii din clasele a VIII-a și a XII-a care nu pot să meargă fizic la școală în perioada 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examene, "pot urmări aceste lecții online".

"Dacă cei care au posibilitatea să urmărească online…, ei pot rămâne acasă și pot urmări aceste lecții online", a declarat Luminița Barcari la un post de radio.

Secretarul de stat a afirmat că, "începând cu data de 2 iunie, pe o perioadă de două săptămâni, se vor realiza doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale [la școală]. 

"Nu sunt obligatorii. În primul rând ne-am gândit la copiii care nu pot, din diferite motive, să intre online cu profesorii lor. Dacă cei care au posibilitatea să urmărească online…, ei pot rămâne acasă și pot urmări aceste lecții online", a precizat secretarul de stat.

Lecțiile din perioada 2-12 iunie, transmise online pe platformele educaționale

Contactată de edupedu.ro, Luminița Barcari a declarat că "fiecare unitate de învățământ va organiza activitatea din perioada 2 - 12 iunie, în funcție de resursele materiale, disponibilitatea fiecărui cadru didactic care susține activitatea și de solicitările elevilor din grupul țintă".

Ea a precizat că lecțiile pe care profesorii le vor susține la școală pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a este "de preferat" ca atunci când sunt transmise online pentru colegii de clasă să fie "prin intermediul platformelor educaționale și nu al rețelelor sociale".

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că România nu redeschide şcolile, până în septembrie, decât pentru elevii din clasele terminale.

Aceștia vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Cursurile ținute în școli din 2 iunie, pentru Evaluare și Bac, pot fi urmărite de elevi online