Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cutia elevului, soluția pentru agresiunea din școli

Avem legi care să apere copiii de alţi copii şi campanii să-i ajute să nu cadă victime bullying-ului, dar tot vedem des episoade violente în care sunt implicaţi minori.

de Redactia Observator

la 04.11.2020 , 17:49

  • Elevii gorjeni sunt încurajaţi să spună prin ce trec.
  • Scriu bilete anonime pe care să le pună în cutii montate în fiecare şcoală din judeţ.

Liceul de arte este prima unitate de învăţământ care are o astfel de cutie destinată elevilor. Imagini crude au loc pe holurile şcolilor ori pe străzi, dar despre care nici victimele, nici martorii şi nici măcar agresorii nu vorbesc... De teamă.

Câţiva elevi au vrut să se alăture campaniilor antibullying şi să atrăgă atenţia că aceste scene nu îşi au locul în şcoli şi nu trebuie ţinute ascunse dacă se întâmplă.

Elevă: De multe ori, îţi e ruşine sau frică să spui ceea ce simţi

Vezi și

De acum au un ajutor în plus. O cutie unde toţi cei care au trecut prin astfel de episoare traumatizante îşi pot pune mărturiile.

Elevă: Este o idee foarte bună. Pune copiii să nu-şi dezvăluie numele, să poată să fie sinceri, fără frică

Elevă: Ne poate ajuta foarte mult mai ales pe băieţii şi fetele care nu pot spune părinţilor şi profesorilor, le e ruşine şi de ceilalţi colegi

Liceul de Arte din Târgu Jiu este prima şcoală care va avea o astfel de cutie. 

Daria Haidău - directorul Liceului de Arte Târgu Jiu: Mesajul este sugestiv: Îndrăzneşte să vorbeşti. Ceea ce îi determină pe elevii care sunt victime ale bullyingului să sesizeze în scris conducerea unităţii de învăţământ.

Pompiliu Ciochia – profesor: Este o campanie binevenită şi sperăm să fie dusă la bun sfârşit, adică să funcţioneze cu adevărat acele bileţele în cazul în care trebuie puse în cutie sa se rezolva probleme ce exista din pacate in invatamant.

La nivelul liceului, a fost constituită deja o comisie care va deschide în fiecare zi cutia ca să verifice dacă sunt sau nu sesizări.

Lidia Bîrsanu – psiholog: Astfel îi vom încuraja să relateze problemele cu care se confruntă, să-i asigurăm de confidenţialitatea bileţelului. Dacă situaţia copilului este una mai gravă, atunci se va apela şi la alte instituţii, în speţă Poliţia, DGASPC pentru a interveni.

În total, 230 de astfel de cutii vor fi amplasate în toate şcolile din judeţul Gorj în această lună. Campania "Îndrăzneşte să vorbeşti" a fost demarată după ce mai mulţi minori au fost bătuţi şi umiliţi de alţi copii. Scenele violente s-au lăsat cu reţineri şi trimiteri în judecată chiar dacă agresorii nu au decât 14 ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la cadourile de Crăciun pentru a economisi mai mulţi bani?
Observator » Educaţie » Cutia elevului, soluția pentru agresiunea din școli