Antena Meniu Search
x

Deschiderea școlilor rămâne „în aer”. Nelu Tătaru: „Sunt mai multe scenarii”

Nelu Tătaru a vizitat luni Spitalul Judeţean Galaţi şi a fost întrebat de jurnalişti ce decizie vor lua autoritățile privind deschiderea noului an școlar.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 03.08.2020, 21:59

Deschiderea școlilor rămâne „în aer”. Nelu Tătaru: „Sunt mai multe scenarii”
O decizie privind deschiderea scolilor va fi luata in a doua jumatate a lunii august - Profimedia Images
  • O decizie va fi comunicată dascălilor şi elevilor în a doua jumătate a lunii august
  • Nelu Tătaru a precizat că autorităţile iau în calcul mai multe scenarii

Ministrul Sănătăţii a anunţat că o decizie privind deschiderea noului an şcolar va fi luată abia în a doua jumătate a lunii august.

Nelu Tătaru a precizat că autorităţile iau în calcul mai multe scenarii, în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, dar că o decizie va fi comunicată dascălilor şi elevilor în a doua jumătate a lunii august.

Nu facem supoziţii într-un context în care suntem la o distanţă de lună şi jumătate de începutul şcolii. În a doua jumătate a lunii august vă vom spune exact cum se va deschide şcoala.

Sunt mai multe scenarii. A doua parte a lunii august ne va spune dacă este oportună revenirea elevilor la şcoală. Noi sperăm să fie oportună, în condiţiile în care situaţia va fi favorabilă. Dar repet, nu ţine doar de noi.

Planuri sunt, avem măsuri sanitare şi pentru desfăşurarea procesului de învăţământ. În a doua jumătate a lunii august vor afla dascălii şi elevii ce decizie se va lua”, a spus Nelu Tătaru.

Klaus Iohannis, despre cum va arăta școala în septembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că şcoala nu va începe în condiţii normale, deoarece pandemia nu va dispărea până în septembrie, precizând că mai multe scenarii legate de începerea anului şcolar vor fi prezentate în curând.

El a precizat că ar putea fi un sistem mixt, şcoală online cu prezenţa elevilor în unitatea de învăţământ.

“Şcoala sigur nu va începe în condiţii normale fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea. Ar fi foarte complicat să avem numai şcoală online. Şi atunci sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil şi în funcţie de condiţiile locale vom avea mai mult şcoală normală, cu elevii la şcoală sau mai mult online sau sistem mixt.

Ce se va întâmpla va fi stabilit într-o săptămână sau două. Măsurile pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranţa copiilor, a cadrelor didactice şi pentru a asigura un proces educaţional de bună calitate”, a transmis Iohannis.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Deschiderea școlilor rămâne „în aer”. Nelu Tătaru: „Sunt mai multe scenarii”