Antena Meniu Search
x

Video Drumul spre o carieră de succes începe din băncile şcolii. Curs de dezvoltare personală şi consiliere pentru elevi, la FDVDR

De cele mai multe ori, atunci când suntem mici, ne dorim să devenim medici, aviatori, profesori sau poliţişti. Dar este greu de ştiut dacă avem şi aptitudinile necesare. Specialiștii de la Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vin în ajutorul copiilor cu un curs de dezvoltare personală şi consiliere educațională. Consilierii evaluează interesele profesionale ale elevilor și trăsăturile de personalitate şi îi ajută să aleagă un traseu educațional și, mai departe, unul profesional.

de Redactia Observator

la 02.02.2022, 09:06

Vezi și

Consilierea și orientarea au un rol important în capacitatea de decizie a elevilor, fie ei absolvenţi de gimnaziu, liceu sau facultate. "Cursul pune accent în special pe partea de autocunoaştere şi, de fapt, pe cele trei mari componente. Ce îmi place, ce ştiu, ce pot", spune Florentina Negrescu, psiholog Fundația Dan Voiculescu.

Copiii, orientaţi către cariera potrivită pentru ei

Toți copiii visează la o carieră de succes, însă alegerile pe care le fac sunt puternic influenţate de dorinţele membrilor de familie, ale profesorilor sau ale societăţii, în general. Aşa pot ajunge pe un traseu profesional care nu li se potriveşte. "Este important, când vii cu acest curs de orientare să aduci ceva nou, să vii cu partea de autocunoaştere care îl ajută pe tânăr să facă o alegere în aşa fel ca imaginea care nu este cea corectă să fie ajustată", este de părere Florentina Negrescu.

Curs gratuit de limba chineză la FDVDR

Un alt aspect esențial în dezvoltarea copiilor îl reprezintă stimularea cognitivă. Pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie, Fundația Dan Voiculescu le oferă tinerilor și un curs gratuit de inițiere în scrierea și pronunția limbii chineze. "Îi va ajuta în diverse feluri. Absolut. Atât la nivel personal, îşi vor dezvolta o provocare pe care o vor depăşi, sper cu succes. De asemenea, vor avea o concepţie mult mai complexă asupra Asiei şi a relaţiilor între Asia, Europa şi restul lumii", explică Victoria Lupașcu, profesor chineză Fundația Dan Voiculescu.

Este important ca părinții și profesorii să susțină dezvoltarea cognitivă a copiilor. Acest sprijin reprezintă fundația pe care se va clădi parcursul de succes al copiilor la școală și, mai târziu, în carieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Drumul spre o carieră de succes începe din băncile şcolii. Curs de dezvoltare personală şi consiliere pentru elevi, la FDVDR