Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Educare anti-bullying, la Școala FDVDR. Curs de dezvoltare emoțională "Sunt agresat! Ce să fac?"

România se află pe locul 3 în Europa în clasamentul țărilor în care a fost investigat fenomenul de bullying. Datele sunt prezentate de cel mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății. Din ce în ce mai mulți elevi, profesori și părinți se plâng de violenţele din mediul şcolar. Studii recente arată că 71% dintre elevi au fost martori sau victime ale violenței, fie în drumul spre școală, fie în timpul pauzelor sau chiar în timpul orelor. Un fenomen care provoacă traume în rândul copiilor. 

de Redactia Observator

la 30.01.2022 , 10:12

Tot mai mulți copii cad victime ale fenomenului de bullying, violenta fiind una dintre cele mai mari amenințări cu care se confruntă copiii și care le pune în pericol sănătatea fizică și cea mentală. O mare parte dintre cazurile de violență se întâmplă în mediul școlar. De aceea, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, lider național în educația complementară pentru copii și tineri, susține acești copii, printr-un program complex de educație și dezvoltare.

Sabina Grosoşiu psiholog, profesor Fundația Dan Voiculescu: Bullying-ul presupune un același comportament agresiv. 

Curs de dezvoltare emoțională "Sunt agresat! Ce să fac?"

Vezi și

Printre noile cursuri care se vor desfășura online, la Școala Fundației Dan Voiculescu, începând din luna februarie, se regăsește și un curs de dezvoltare emoțională "Sunt agresat! Ce să fac?". Obiectivul principal al cursului este dezvoltarea încrederii în sine, gestionarea fricii şi dezvoltarea de strategii emoţionale sănătoase, care să aducă schimbarea pe termen lung.

Pe acelaşi subiect

Sabina Grosoşiu psiholog, profesor Fundația Dan Voiculescu: Autocunoaștere, cunoașterea emoțiilor este important să le numim, ce anume simțim.

Specialiștii spun că trebuie să schimbăm percepţia copiilor în ceea ce priveşte violența de gen în mediul școlar. Iar asta se face prin schimbarea atitudinii și a comportamentului copiilor şi prin strategii de prevenire și combatere a violenței de către cadrele didactice.

Sabina Grosoşiu, profesor Fundația Dan Voiculescu: Vor învăța să recunoască bullying-ul.

30 ianuarie, Ziua Internațională a Nonviolenței în școli

În fiecare an, pe 30 ianuarie, este marcată Ziua Internațională a Nonviolenței în școli, al cărei scop este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect.

Sabina Grosoşiu psiholog, profesor Fundația Dan Voiculescu: Ar trebui să fie un climat în care să fie respectat copilul, indiferent de performanța școlară si statutul social Ore de dirigenție în care să se discute.

Cursul este gratuit și este susținut de Sabina Grosoşiu, psiholog clinician, psihoterapie raţional-emotivă şi comportamentală, MA, Trainer acreditat CNFPA. Înscrierile au loc până pe 6 februarie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la cadourile de Crăciun pentru a economisi mai mulţi bani?
Observator » Educaţie » Educare anti-bullying, la Școala FDVDR. Curs de dezvoltare emoțională "Sunt agresat! Ce să fac?"