Antena Meniu Search
x

Eleva de la ţară care a luat 10 la Evaluare Naţională. Nu a făcut meditaţii şi a mers 6 km zilnic până la şcoală. "Mi-am mai ajutat şi familia"

Rezultate evaluare naţională 2023. O elevă din comuna Bisoca, în zona de munte a Buzăului, unde transportul rutier se desfăşoară cu dificultate din pricina infrastructurii rutiere precare şi care locuieşte la o distanţă de 6 kilometri de şcoală, fiind nevoită să facă zilnic naveta, a fost premiată alături de alţi 16 copii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, relatează Agerpres. 

de Redactia Observator

la 07.07.2023, 13:29

17 elevi care au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională au primit din partea CJ Buzău diplome şi un premiu special în valoare de 4.000 de lei fiecare.

"Vă premiem în semn de recunoştinţă. Vă mulţumesc, începe cea mai frumoasă perioadă din viaţa voastră, cea de liceeni. Sunt ferm convins că o să vă pregătiţi în continuare la fel de bine şi după aceea urmează facultatea. Înseamnă că avem prezent şi avem şi viitor, pentru că mai devreme sau mai târziu voi veţi fi oamenii care o să ne luaţi locul", a declarat, vineri, preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Daria a luat  media 10 la Evaluarea Naţională, fără meditaţii şi mergând 6 km zilnic până la şcoală

Printre premiaţi s-a aflat şi o elevă a Şcolii Gimnaziale "Gheorghe Munteanu Murgoci" din comuna Bisoca. Localitatea se află în nordul judeţului, într-o zonă montană greu accesibilă, mai ales în timpul iernii sau în perioadele ploioase din când drumurile devin aproape impracticabile. Cu multă ambiţie, eleva s-a pregătit pentru examen, fără meditaţii, şi a obţinut media 10.

Pe acelaşi subiect

Planul de viitor al Dariei după rezultatul de la Evaluare Naţională

"Cred că m-am pregătit din clasa a VI-a, cred că mi-a fost de ajutor că am fost atentă la ore şi m-am pregătit intens pentru examen. Nu am avut meditaţii. Voi merge la Colegiul Naţional 'Bogdan Petriceicu Hasdeu', profitul Matematică-Informatică. Când aveam timp liber, când puteam, mi-am mai ajutat şi familia", a spus Daria Mădălina Dobrotă.

Cu toate că şcoala în care eleva a învăţat de află la 6 kilometri depărtare de locuinţă, a fost susţinută de părinţi pentru a putea merge la cursuri şi pentru a se pregăti temeinic.

"A muncit de mică, a fost un copil conştiincios care a lucra constant şi a ajuns la rezultatele de astăzi. Sunt mândră de ea şi sper să o ţină aşa. Fiind de la ţară, ne-a ajutat şi acasă în treburile gospodăreşti, dar principala activitate a fost cartea. Şcoala se află cam la 6 kilometri depărtare de casă, dar are microbuz şcolar. Înainte ne mai deplasam cu maşina. Drumurile sunt aşa cum sunt, mai rele pe timp de iarnă, ne deplasăm mai greu", a declarat Mirela Dobrotă, mama elevei premiate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Eleva de la ţară care a luat 10 la Evaluare Naţională. Nu a făcut meditaţii şi a mers 6 km zilnic până la şcoală. "Mi-am mai ajutat şi familia"