Antena Meniu Search
x
LIVE

Elevi de 10 în vremea pandemiei

Peste 800 de elevi din România au obţinut zece pe linie la Evaluarea Naţională de anul acesta. Am vorbit cu câţiva dintre ei şi ne-au dezvăluit care este secretul care îţi permite să iei nota perfectă.

De Redactia Observator la 24.06.2020, 11:28
Vezi și
  • În Iaşi, 46 de elevi au obținut note de 10 la ambele materii.
  • Iașiul s-a clasat pe locul trei, după Bucureşti și Cluj.

Este nevoie de sacrificii, dar învăţatul nu trebuie să rupă prea mult din timpul dedicat distracţiei. Maria, Alexandra, Ileana și Gabriel au fost colegi de clasă la Colegiul Emil Racoviță din Iași.

Tocmai și-au aflat notele de la evaluarea națională și au realizat că sunt împreună şi pe lista zeciştilor ieşeni. Pentru Gabriel, notele au fost cel mai frumos cadou. Împlinește 15 ani.

Gabriel Turbincă: E mult muncă, și interes, și practic dorință puternică de a fi cel mai bun.

Ileana și Maria au fost chiar colege de bancă în gimnaziu. Pandemia le-a împiedicat să se întâlnească, aşa că s-au sprijinit reciproc online. Notele de 10 vin însă la pachet cu multe ore de studiu și sacrificii.

Ileana: Am renunțat la destul de mult timp pierdut pe telefoane. Am muncit destul de mult.

Maria: Era cumva un rezultat așteptat, datorită muncii, dar totuși este destul de greu de luat 10.

Medeea Florea: Am reușit să nu renunț la activitățile mele preferate, chiar și în clasa a VIII-a, până să înceapă pandemia. M-am concentrat asupra obiectelor care contau.

10 pe linie a obținut și Alexandra. Ea ne-a dezvăluit și secretul notelor mari la examene.

Alexandra: Anii de gimnaziu au reprezentat pentru mine o reală provocare pe care am acceptat-o cu responsabilitate încă din prima zi de școală. Nu mi-am propus să obțin anumite note, am muncit constant și acestea au venit ca o recompensă pentru mine.

În total, în judetul Iași, 46 de elevi au obținut note de 10 la ambele materii de la evaluarea națională.

Astfel, Iașiul s-a clasat pe locul trei, după Bucureşti și Cluj. În toată ţara, peste 800 de elevi au încheiat examenul cu 10 la ambele materii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Elevi de 10 în vremea pandemiei