Antena Meniu Search
x
LIVE

Mii de elevi din Sectorul 5 din București vor primi ceasuri cu buton de panică, pentru caz de pericol

Mii de elevi din Bucureşti vor primi ceasuri cu buton de panică! Gadgetul care va fi distribuit gratuit în zeci de şcoli va fi activat în caz de pericol. Prin intermediul GPS-ului şi a camerelor de supraveghere, politiştii îi vor identifica rapid pe minori.

De Redactia Observator la 28.08.2019, 21:40
Vezi și

Mii de elevi din Bucureşti vor primi ceasuri cu buton de panică! Gadgetul care va fi distribuit gratuit în zeci de şcoli va fi activat în caz de pericol. Prin intermediul GPS-ului şi a camerelor de supraveghere, politiştii îi vor identifica rapid pe minori. Reţeta a funcţionat şi anul trecut, spun autorităţile din Sectorul 5, care confirmă însă că s-au confruntat şi cu alarme false.

Mesajul S.O.S este transmis cu ajutorul unul ceas inteligent. Prin intermediul acestuia, din toamnă, orice copil de gimnaziu sau şcoală primară poate cere ajutor atunci când este în pericol. 

Fie ca se afla pe strada, la scoala sau in parc, orice copil aflat in primejdie poate sa ceara ajutor. Trebuie doar sa poarte ceasul si sa apese pe butonul SOS. Imediat, un apel va fi directionat catre parinti, iar acestia vor alerta autoritatile. Cert este ca prin intermendiul acestui ceas, copiii pot da detalii despre locatia unde se afla sau despre primejdia prin care trec.

Pentru a intra gratuit în posesia unui astfel de accesoriu, elevii trebuie să înveţe în sectorul 5 al Capitalei. Părinţii vor face o cerere unităţii de învăţământ şi se vor angaja că vor folosi o aplicaţie pe mobil prin intermediul căreia cei mici pot fi urmăriţi.  

Chiar şi aşa, mulţi parinti se tem pentru copiii lor. Mai ales că, în sector sunt şcoli care nu au pază şi nici autorizaţie privind securitatea la incendiu. 

Ceasurile nu pot fi înstrăinate, iar odată ce sunt scoase de la mână se dezactivează. Capitala se afla pe locul 9 în topul oraşelor cu cel mai ridicat grad de siguranţă din ţara noastră. Iar zonele vulnerabile sunt Ferentari, Rahova, Bucur Obor şi Baicului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Mii de elevi din Sectorul 5 din București vor primi ceasuri cu buton de panică, pentru caz de pericol