Video

Studiu: Elevii români, printre cei mai slabi pregătiţi din Europa

De Andreea Petrescu.
Publicat: 14.12.2020, 12:51.
Actualizat: 14.12.2020, 14:33

Școală românească nu încurajează competiția, iar elevii români sunt printre cei mai slab pregătiți din Europa - sunt concluziile îngrijorătoare ale unui studiu internaţional, la care au lucrat şi specialişti de la Universitatea din Bucureşti.

Elevii români au obținut 479 la matematică și 470 de puncte la știință, în condițiile în care media europeană e de 50 de puncte.

22% din copiii care au fost chestionați sunt analfabeți funcțional, în condițiile în care media europeană e de 13%.

De asemenea, un sfert dintre copiii din România nu ating niciodată criterii de performanță, iar mulți dintre ei nu au încredere ei.

Specialiștii spun că toate acestea sunt din cauza că statul nu asigură un start echitabil pentru toți elevii, iar astfel se ajunge ca inechitatea care există între ei să ducă și la o inechitate în performanță.

La acest studiu au participat 4.500 de elevi din România și profesori și directori de la aproape 200 de școli.

Şcoala online, un chin pentru părinţii cu mai mulţi copii: "Este o nebunie totală"

În România, familiile numeroase resimt cursurile pe internet ca pe o provocare, iar şcoala online lasă de dorit pentru marea majoritate a părinţilor. Iată ce se întâmplă în familia Țerigariu.

''Este o nebunie totală, cel puţin la noi. Unul face muzică, unul face sport, altul este la română, altul are seminar'', spune Claudia.

Noroc cu cei mai mari dintre copii. Iosua, student la asistenţă socială, le sare în ajutor fraților atunci când o tabletă nu funcționează.

''Am făcut cumva pe IT-istul prin casă fiind mai mare, mă descurc puţin mai bine, că mai apare- Iosua, ajută-mă'', afirmă băiatul.

Orele online nu sunt doar o provocare pentru răbdarea mamei, ci și pentru bugetul familiei. Pentru ca sunt o familie numeroasă, au fost nevoiți sa facă un efort uriaş pentru ca niciunul dintre copii să nu fie absent de la cursuri.

''Ultima oară am luat trei laptopuri, am luat tabletă, am luat două telefoane şi un amplificator pentru internet'', spune mama copiilor.

Cu toată agitaţia din casă, cei mici simt lipsa şcolii aşa cum era înainte. Şi nu este vorba de un caz singular.

Citește și
Social • ieri la 15:10
Foto
Elevi pierduți prin școala online. Expert în educaţie: Testul esenţial al acestor luni a fost cel de integritate
recomandari pe a1.ro
Îți amintești de Giuliano Stroe, zis și „micul Hercule”? Ce au aflat fanii
Social • pe 26.11.2020 la 20:08
Foto
Românii din diasporă, despre şcoala românească: "Pe vremea mea, şcoala îţi deschidea porţile peste tot"

Top știri

O femeie care şi-a lăsat soţul pentru fiul vitreg a recurs la operaţii estetice, ca să fie mai atractivă pentru tânăr, în Rusia
1
Extern • pe 14.01 la 08:15

O femeie care şi-a lăsat soţul pentru fiul vitreg a recurs la operaţii estetice, ca să fie mai atractivă pentru tânăr, în Rusia

O femeie din Rusia a renunţat la relaţia cu soţul, pentru a începe una nouă cu fiul vitreg. Cei doi urmează chiar să devină părinţi cât de curând. Fostul soţ condamnă comportamentul acesteia, spunând că nu o va putea ierta vreodată pentru ce a făcut. Ea a recunoscut că a recurs la mai multe operaţii estetice pentru a fi considerată mai atractivă.

PARTENERI
Horoscop duminică, 17 ianuarie: Leii fac schimbări în locuință
pe spynews.ro
"De asta îi spun 'soarele meu'!". El este bărbatul care a făcut-o pe Anamaria Prodan să fie în extaz: "Ne iubim la nebunie"
pe antenasport.ro
"Să fiu goală este una dintre activitățile mele preferate!" Afirmaţie uluitoare a unei românce căsătorite cu un star plin de bani
pe antenasport.ro
Cine este bărbatul care a lovit cu maşina un cărucior în care se afla în bebeluş, pe o stradă din Bucureşti. Interlopul a fost reţinut
pe antenasport.ro
Cum arată Jade, la 44 de ani
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
7:31 Italia înăspreşte din nou restricțiile anti-covid. Ce se întâmplă cu românii care merg în Peninsulă 7:00 Chef de pomină cu zeci de invitaţi, spart de poliţişti în Dâmboviţa. Petrecerea clandestină s-a lăsat cu amenzi uriaşe 23:22 Catedrală transformată în centru de vaccinare anti-Covid, în Marea Britanie 22:23 Șofer băut, către polițistul care l-a oprit în trafic: ”Doar două pahare cu vin roșu am băut. Face bine la circulație!” 22:12 Producătorul documentarului ”Wild Carpathia” a restaurat o casă bătrânească din satul brașovean Șirnea 21:49 Episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu, omagiat de Papa Francisc 21:34 Cursă contracronometru cu coronavirusul. Măsuri dure în Marea Britanie și Franța, italienii s-au săturat 21:22 Vaccinarea din cămine, încetinită de birocrație. În unele cazuri, echipele mobile au întârziat și 24 de ore 21:09 Campania de vaccinare, un test al nervilor. Platforma pentru programare dă erori, însă oficialii sunt optimiști 20:53 Rate mai mici, după decizia istorică a BNR de a reduce dobânda cheie la 1,25%
CITEȘTE PE A1.ro
Vulpița și Viorel Stegaru, prinși și amendați! Ipostaza în care i-au găsit polițiștii
A1.RO
Fără sutien și într-o bluză plină de găuri, J.Lo s-a pozat într-o ipostază fierbinte. Diva nu are inhibiții
A1.RO