Antena Meniu Search
x

Video Studiu: Elevii români, printre cei mai slabi pregătiţi din Europa

Școală românească nu încurajează competiția, iar elevii români sunt printre cei mai slab pregătiți din Europa - sunt concluziile îngrijorătoare ale unui studiu internaţional, la care au lucrat şi specialişti de la Universitatea din Bucureşti.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 14.12.2020, 14:33

Vezi și
  • La studiu au participat numeroşi elevi, iar performanţa s-a calculat la matematică și știință.

Elevii români au obținut 479 la matematică și 470 de puncte la știință, în condițiile în care media europeană e de 50 de puncte.

22% din copiii care au fost chestionați sunt analfabeți funcțional, în condițiile în care media europeană e de 13%.

De asemenea, un sfert dintre copiii din România nu ating niciodată criterii de performanță, iar mulți dintre ei nu au încredere ei.

Specialiștii spun că toate acestea sunt din cauza că statul nu asigură un start echitabil pentru toți elevii, iar astfel se ajunge ca inechitatea care există între ei să ducă și la o inechitate în performanță.

La acest studiu au participat 4.500 de elevi din România și profesori și directori de la aproape 200 de școli.

Şcoala online, un chin pentru părinţii cu mai mulţi copii: "Este o nebunie totală"

În România, familiile numeroase resimt cursurile pe internet ca pe o provocare, iar şcoala online lasă de dorit pentru marea majoritate a părinţilor. Iată ce se întâmplă în familia Țerigariu.

''Este o nebunie totală, cel puţin la noi. Unul face muzică, unul face sport, altul este la română, altul are seminar'', spune Claudia.

Noroc cu cei mai mari dintre copii. Iosua, student la asistenţă socială, le sare în ajutor fraților atunci când o tabletă nu funcționează.

''Am făcut cumva pe IT-istul prin casă fiind mai mare, mă descurc puţin mai bine, că mai apare- Iosua, ajută-mă'', afirmă băiatul.

Orele online nu sunt doar o provocare pentru răbdarea mamei, ci și pentru bugetul familiei. Pentru ca sunt o familie numeroasă, au fost nevoiți sa facă un efort uriaş pentru ca niciunul dintre copii să nu fie absent de la cursuri.

''Ultima oară am luat trei laptopuri, am luat tabletă, am luat două telefoane şi un amplificator pentru internet'', spune mama copiilor.

Cu toată agitaţia din casă, cei mici simt lipsa şcolii aşa cum era înainte. Şi nu este vorba de un caz singular.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Studiu: Elevii români, printre cei mai slabi pregătiţi din Europa