Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Jumătate dintre elevii de la sate au luat sub 5 la matematică la Evaluarea Naţională

Evaluarea Naţională de anul acesta a arătat şi prăpastia enormă care există între şcolile de la oraş şi cele de la sat. Aproape jumătate dintre elevii de la sate au luat sub 5 la matematică şi unul din trei nu a reuşit să ia nota de trecere la Limba Română.

de Redactia Observator

la 29.06.2020 , 17:42

  • Rezultatele Evaluării Naționale sunt catastrofale. 
  • Vina este aruncată pe profesori, părinţi, tehnologie.

Vorbim despre copii care, fără acest examen, nu vor putea merge la un liceu. Profesorii dau vina pe efectele pandemiei, dar şi pe lipsa de interes atât a copiilor cât şi familiilor acestora.

În comuna Iancu Jianu din Olt, elevii care au terminat primele 8 clase nu vor putea merge anul acesta la liceu. Rezultatele Evaluării Naționale sunt catastrofale. O informaţie şocantă chiar şi pentru adulţii din localitate.

În funcţie de cel întrebat vina pentru dezastrul educaţional ar fi împărţită între autorităţi, profesori, părinţi şi lipsa tehnologiei.

Vezi și

Constantin Călugăru - Director Școală: Aceşti elevi nu au avut nicio posibilitate de a lucra în perioada stării de urgenţă şi stării de alertă.

Reporter: Pandemia a contribuit la situaţia aceasta.

Constantin Călugăru - Director Școală: Da, într-un procent de 100%. Dacă ei veneau la şcoală ca în anii trecuţi, cu siguranţă rezultatul era altul.

Altă comună, aceeași situație. În Călui, elevii de clasa a 8-a nu au avut curaj să-şi măsoare cunoştinţele.

Autorităţile locale se tem că, dacă nu sunt luate măsuri, elevii de la sate vor îngroşa, în scurt timp, rândul asistaţilor social.

Munteanu Paulica, primar: Ministerul Educatiei trebuie sa schimbe neaparat ceva. 8.43 vor ramane fara studii, vor ramane in localitate, vor beneficia de ajutor social si vor fi o cheltuiala suplimentara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Educatie » Jumătate dintre elevii de la sate au luat sub 5 la matematică la Evaluarea Naţională