Antena Meniu Search
x

Aproximativ 50 de elevi ratează Evaluarea Națională din cauza coronavirusului

Evaluarea Națională 2020. Peste 50 de absolvenţi de gimnaziu se află în izolare din cauza Covid-19. Aceşti elevi vor susţine Evaluarea Naţională 2020 în a doua etapă a examenului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.06.2020, 08:47

Aproximativ 50 de elevi ratează Evaluarea Națională din cauza coronavirusului
Aproximativ 50 de elevi ratează Evaluarea Națională din cauza coronavirusului - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Zeci de elevi vor lipsi de la Evaluarea Națională pentru că sunt în izolare din cauza COVID-19.
  • Ministrul Educației a recomandat ca temperatura unui elev să fie măsurată de trei ori, în cazul în care la prima evaluare depășește 37,3 grade.

Subiectele la Limba și literatura română vor fi disponibile pe observatornews.ro.

Zeci de elevi vor lipsi de la primul examen important din viaţa lor pentru că sunt în izolare din cauza coronavirusului. Ei vor susţine Evaluarea Naţională în a doua etapă organizată de Ministerul Educaţiei, care va începe pe 29 iunie.

„Avem în jur de 50 de elevi aflaţi în izolare. Noi am trimis un document şi până la ora 3 vom şti câţi elevi au fost monitorizaţi cu o temperatură mai mare de 37,3. Am luat în calcul 2 săptămâni până la etapa specială pentru ca cei care sunt în izolare să poată participa în şcoală”, a anunțat Luminiţa Barcari, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Ministrul Educației a recomandat ca temperatura unui elev să fie măsurată de trei ori, în cazul în care în primul caz depășește 37,3 grade

„Pentru acei copii care au temperatura peste 37,3, recomand cadrelor medicale să repete succesiv de 3 ori acel procedeu de luare a temperaturii. Dacă există un elev care are peste 37, 3, acel elev va fi îndrumat de către cadrul medical către medicul de familie. Va fi lăsat să plece dupa ce familia e anunţată”, a declarat Monica Anisie.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Aproximativ 50 de elevi ratează Evaluarea Națională din cauza coronavirusului