Evaluarea Naţională 2020. Subiecte şi barem pentru matematică – varianta 4
Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a 8-a va avea loc între 15 şi 18 iunie, iar proba de matematică este programată pe 17 iunie. Vă prezentăm varianta 4 de antrenament, publicată de edu.ro.
- Proba de matematică de la Evaluarea Naţională din 2020 are loc pe 17 iunie
- Primele rezultate vor fi afişate pe 22 iunie 2020
A doua probă la Evaluare Naţională este cea la matematică, care va avea loc pe 17 iunie. Durata examenului este de 120 de minute.
Model subiect la matematică
Toate subiectele din proba la matematică sunt obligatorii, iar zece puncte, din totalul de 100, se acordă din oficiu. TImpul efectiv de lucru din timpul examenului este de două ore.
La matematică se vor da trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, împărţite în câte 6 cerinţe a căror rezolvare corectă aduce 5 puncte elevilor.
Evaluarea Naţională 2020. Barem de corectare la matematică
În baremul de corectare al probelor de la Evaluarea Naţională este spcificat faptul că la Subiectul I se punctează doar rezultatul corect, astfel elevii obţin fie 5 puncte, pentru fiecare cerinţă rezolvată, fie 0.
La subiectele 2 şi 3, pentru orice soluţie corectă, chiar dacă este diferită de cea din barem, se acordă punctajul coresponzător. Mai mult, se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvări parţiale, în limitele punctajului indicat în barem.
La examenul de Evaluare Naţională din acest an a fost eliminată materia din semestrul al doilea al anului școlar 2019-2020.
Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este un examen naţional şi reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial.
Măsuri de prevenire și protecție în sălile de clasă / examen
– la intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu va trebui să depășească 37,3 grade Celsius) de cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată de desfășurare a activității;
– vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc);
– se realizează curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanța ușii, mânerul de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide, înainte și după fiecare serie de elevi prezenți la activitățile de pregătire;
– în toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-Cov 2;
– intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de clasă și alte încăperi, sunt stabilite de unitatea de învățământ, semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat;
– există permanent săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dizinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar.
– în sălile de clasă activitățile/examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între elevi/candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 m unul față de altul
– pupitrele/băncile vor fi individualizate/prestabilite și, de asemenea, se va asigura reprezentarea grafică a situării acestora la intrarea în sală (oglinda sălii), astfel încât să se asigure cunoașterea și intrarea/localizarea fără a parcurge toată suprafața sălii; personalul didactic/asistenții care asigură supravegherea vor dirija candidatul direct către locul destinat.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰