Antena Meniu Search
x

Festivitate de absolvire pentru studenţi în Grădina Botanică din Iași

Situaţiile deosebite cer soluţii inedite. Iar uneori rezultatul este spectaculos. Este şi cazul festivităţii de absolvire a unor studenţi din Iaşi.

de Redactia Observator

la 25.06.2020, 17:24

Vezi și
  • Amfiteatrul din Grădina Botanică din Iaşi a fost plin.
  • Zeci de tineri şi dascălii lor au participat la festivitatea de absolvire.

Pentru că nu au vrut să renunţe la evenimentul special, studenţii Universităţii Ioan Cuza au decis să ţină festivitatea într-un decor de poveste, în Grădina Botanică. Şi totul s-a transformat dintr-un moment special, într-unul memorabil.

Amfiteatrul din Grădina Botanică din Iaşi a fost plin. Zeci de tineri emoţionaţi şi dascălii lor au participat la festivitatea de absolvire. Au fost, însă, condiţii speciale.

Până să fie oficial absolvenţi, studenţii au mai avut de trecut o ultimă probă. Înainte de festivitate, absolvenţii au trebuit să treacă un ultim examen: cel al temperaturii. Cine a avut peste 37.3 nu a fost lăsat să intre.

Şerban Vornicu, şef birou ALUMNI: Fiecare student în momemtul în care intră în Grădină Botanică completează o declaraţie că nu au intrat în contact cu persoane bolnave de COVID-19, nu au persoane în familie şi apoi trec printr-un triaj epidemiologic. Între aceste pernuţe unde stau ei sunt 2m distanţă. Suntem prima Universitate care vine cu o soluţie de acest gen.

Chiar dacă ţinutele elegante au fost accesorizate cu măşti de protecţie, bucuria tinerelor nu a fost umbrită de nimic. Cea mai norocoasă dintre studentele promoţiei a avut chiar şi însoţitor.

Chiar dacă nu au putut fi alături de copiii lor, mulţi părinţi au urmărit festivitatea de pe băncile din apropierea amfiteatrului.

Şapte astfel de festivităţi au avut loc până acum în Grădina Botanică, dar mai urmează şi altele.

Prof. univ. dr. Florin Brânză, Prorector programe masterat UAIC Iasi: Noi am raspuns pozitiv tuturor solicitărilor de la toti absolventii care au avut dorinta sa aiba acest tip de ceremonie. Nu toti au vrut acest tip de solicitare,

În plus şi reprezentanţii mai multor universităţi ieşene au făcut deja solicitări pentru a organiza festivităţile de absolvire în aer liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Educatie » Festivitate de absolvire pentru studenţi în Grădina Botanică din Iași