Antena Meniu Search
x

Festivităţi de absolvire făcute la distanţă, pentru liceeni, în 2020

Se bucură de absolvire de la distanţă. Nu au fotografii de grup, dar au făcut print screen la conferinţele online şi s-au bucurat să-şi vadă colegii şi profesorii chiar şi în faţa monitoarelor. Festivitatea de absolvire a liceului este memorabilă pentru generaţia 2020... sau generaţia COVID-19.

de Redactia Observator

la 31.05.2020, 02:48

Vezi și
  • Unele festivităţi au fost transmise online.
  • Pe 22 iunie, absolvenţii susţin Bacalaureatul.

A fost odată ca niciodată...  aşa cum era notat şi pe o mască agăţată de gard, în căutarea orelor pierdute, generaţia 2020 a scris o poveste care va rămâne în istoria absolvirilor. S-au privit în ochi prin gardul şcolii şi s-au abţinut de la îmbrăţişarea de grup pentru Ultimul Clopoţel. Şi, dincolo de masca de protecţie, se vedeau doar ochii umezi ai elevilor şi profesorilor de la Colegiul Liviu Rebreanu din Bistriţa.

“Este genial acest moment, nu am crezut că, daca nu avem festivitate, o sa simtim emotia atat de tare. Dar sunt foarte fericita ca s a intamplat acest moment”, spune Patricia.

Claudia Groza, dirigintă: Cred ca nimeni nu si-a imaginat asa ceva vreodata. Peste drum sunt elevii mei, mi-au oferit peste gard acest cosulet peste gard, suntem despartiti, dar lalolalta.

Diriginţii au avut grijă ca elevii lor să nu piardă amintirea acestor momente. Şi au organizat festivităţile de absolvire cum au ştiut mai bine, ca să îi protejeze pe copiii. La Liceul Mihai Viteazul din Capitală, evenimentul a fost organizat online.

Sala de festivităţi a fost goală, dar 600 de participanţi au urmărit cu sufletul la gură ultimul clopoţel. Peste 3 mii de vizualizari s-au strans la postarea LIVE de pe YOUTUBE.

La Colegiul Grigore Moisil din Capitală profesorii au strigat de la catedră ultimul catalog, iar elevii au răspuns, din faţa monitoarelor.

“A fost foarte ciudat. C um ai avea o conferinţă pe Skype cu prietenii sau un joc pe calculator”, declară un elev.

Sărbătoarea absolvirii va continua şi după ce adolescenţii vor da Bacul. Pe 22 iunie începe prima sesiune a examenului maturităţii. În bănci, şi nu online. Cu distanţare socială şi cu măşti de protecţie pe faţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Festivităţi de absolvire făcute la distanţă, pentru liceeni, în 2020