Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Georgeta Cozma, un profesor care inspiră generaţii întregi. A fost decorată cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

A mai rămas puţin până când vom afla cine sunt cei trei câştigători ai concursului naţional "Liga Profesorilor Excepţionali". Până pe 18 iulie puteţi vota profesorii favoriţi, selectaţi din sutele de propuneri de către comisia de evaluare, desemnată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Astăzi o vom cunoaşte pe Georgeta Cozma. Proiectele sale bazate pe învățarea experiențială au deschis noi orizonturi pentru elevi, încurajându-i să își dezvolte potențialul maxim. Puteţi să o susţineţi dacă intraţi pe vot.fundaţiadanvoiculescu.ro.

Georgeta Cozma a fost decorată în urmă cu doi ani cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler. A fost o recunoaştere a talentului său educaţional remarcabil. În ultimele patru decenii, profesoara de Limba și Literatura Română a fost un mentor activ pentru colegii şi pentru elevii săi, publicând resurse educaționale valoroase. Proiectele sale bazate pe învățarea experiențială au adus un suflu nou în sistemul educaţional şi au susţinut elevii să îşi dezvolte potenţialul. Aşa a apărut echipa MultiTouch, care a cucerit premii importante la concursurile internaţionale la care a participat.

Georgeta Cozma a fost decorată în urmă cu doi ani cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

"Proiectul nostru implică o dronă care să colecteze gunoaie de pe muntele Everest. Se numește Ecovest și avem ca scop înscrierea în politicile mondiale de dezvoltare durabilă pentru a face din pământ un mediu mai prietenos", a declarat Maya Simuţiu, elevă. "Drona este inovatoare deoarece este deodată cu o inteligență artificială, iar noi sperăm ca pe viitor să fie în totalitate autonomă, inteligență artificială fiind dezvoltată de colegul nostru Andrei", a declarat Ruxandra Raţă, elevă. "Am dezvoltat o inteligență artificială bazată pe modelul iolov-cinci pe care l-am adaptat pentru a găsi eficient gunoaie în mediul montan", a declarat Andrei Dragoş, elev.

Vezi și

Din 2010, ea a insuflat pasiunea sa pentru transdisciplinaritatea experimentală în proiectele STEAM, integrând știința, tehnologia, ingineria, artele și matematica într-un mod unic. "Rolul meu este întotdeauna să caut idei noi pe care să le propună elevilor și profesorilor și apoi să le dezvoltăm în grilă transdisciplinară și în proiecte, STEAM funcționale și neconvenționale", a declarat Georgeta Cozma, profesoară. Colaborările sale cu instituții academice și industriale au adus resurse semnificative, cum ar fi laboratorul multi-touch, consolidând poziția echipei pe scena globală a eLearning-ului. "Echipa multitouch înseamnă foarte mult pentru Colegiul Național Mihai Eminescu și vreau să vă spun și din postura de fost inspector de limba și literatura română că doamna profesoară Georgeta Cozma este singura profesoară de județul Satu Mare care se implică în abordarea aceasta trasdisciplinară", a declarat Natalia Boloş, director Colegiul Mihai Eminescu.

"Munca echipei Multitouch și încă o dată doamnei profesoare Cosma este recunoscută, este apreciată reputația și numele Colegiului Național Mihai Eminescu a ajuns în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii", a declarat Nicoleta Cherecheş, director adjunct Colegiul Mihai Eminescu. "Am creat inițial echipa Multitouch, aducând în jurul meu un grup de elevi și profesori pasionați, deschiși și ei înspre noutatea care începea să apară și în educația românească, încercând să ne sincronizăm astfel cu educația europeană", a declarat Georgeta Cozma, profesoară.

Echipa are în lucru foarte multe proiecte, din domenii diverse. Majoritatea se bazează pe utilizarea tehnologiei şi a Inteligenţei Artificiale. "Prototipul nostru este bazat pe senzor de lumină iar o scară largă. Acesta va fi implementat cu GPS", a declarat Brigitta Barbu, elevă. "Obiectivele proiectului nostru sunt îmbunătățire a logistici feroviare și dorește în același timp și siguranța călătorilor prin reducere numărului de accidente", a declarat Alexandra Domuţ, elevă. "Un proiect de maximă importanță din acest an îl constituie realizarea unor filme educaționale cu ajutorul inteligențe artificiale. Proiectul a obținut primul al 2-lea la concursul DaVinci", a declarat Maya Marinescu, elevă.

Ca finalistă a campaniei "Liga Profesorilor Excepționali", Georgeta Cozma nu doar că primește o recunoaștere binemeritată pentru eforturile sale, dar servește și ca model inspirațional pentru cadrele didactice din întreaga țară. Demonstrează că, prin pasiune, inovație și implicare, orice obstacol poate fi depășit, iar educația fizică poate deveni un pilon esențial în formarea generațiilor viitoare. Georgeta Cozma, dar și ceilalți profesori finaliști, poate fi votată pe vot.fundatiadanvoiculescu.ro.

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Educaţie » Georgeta Cozma, un profesor care inspiră generaţii întregi. A fost decorată cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler