Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ultimul clopoţel a sunat azi pentru absolvenţii din Bucureşti. Elevii s-au costumat şi au dus mai departe tradiţia liceului pe străzile Capitalei

Au rămas mai puţin de două săptămâni până la bacalaureat. Deocamdată, absolvenţii claselor a XII-a sunt cu gândul la ceremoniile şi petrecerile de final de an şcolar. După banchet, vin emoţiile examenului maturităţii. Prima probă va fi pe 17 iunie. 

de Anaida Glujdea

la 04.06.2024 , 20:24

Elevii claselor a XII-a de la Colegiul Național I. L. Caragiale din Capitală, au fost astăzi copleșiți de emoții. Ca şi alte generaţii de absolvenţi, au dus mai departe tradiţia instituţiei de învăţământ.  

Tinerii costumaţi defilează pe străzile Capitalei, în timp ce părinţii îi susţin de pe margine şi imortalizează momentele de neuitat. După paradă, tinerii au primit recunoaşterea efortului depus: "Faptul că văd ceva ce îmi doream de atâta timp, mi se pare extraordinar. Mă bucur foarte mult!", ne-a mărturisit Natalie Suciu, şefă de promoţie la un liceu din Capitală.

Mulţi absolvenţi se gândesc să plece din ţară

Vezi și

Cu asemenea rezultate, Natalie nu-şi face probleme pentru examenul maturităţii. Chiar dacă este şef de promoţie, Rafael încă nu a terminat de învăţat pentru bac: "Mă simt bine, mă simt mândru am învăţat şi cam acesta a fost planul. În continuare voi lucra şi până dau examenul, doar asta o să fac", ne spune Rafael.

În 3 zile se termină înscrierile pentru examenul de bacalaureat. Sunt aşteptaţi peste 145 de mii de absolvenţi de clasa a XII-a. După examen, mulţi se gândesc să părăsească ţara. "Aproape jumătate intenţionează să îşi continue studiile în străinătate. Unii iau în calcul şi varianta ca după încheierea studiilor universitare, să se întoarcă. Le înţeleg argumentele, nici nu văd ce contraargument aş putea să le dau eu", ne-a transmis Andreea Bodea, directoarea Colegiului Naţional I. L. Caragiale.

La finalul ceremoniei, elevii au mers în clase pentru predarea cheii celor care vin din urmă. Elevii de la Caragiale vor participa mâine seară la banchetul organizat la Palatul Parlamentului. După distracţie, vin emoţiile. Prima probă a bacalaureatului va avea loc pe 17 iunie, iar pe 1 iulie absolvenţii de liceu vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română. Urmează proba obligatorie a profilului şi proba la alegere. Rezultatele se vor afişa pe 8 iulie. 

Anaida Glujdea Like

Am încercat puțin din toate meseriile, dar mereu am avut același scop: să ajut. Iar acum, ajut oamenii sa fie informați, sa fie la curent cu ultimele evenimente, chiar dacă sunt plăcute sau mai puțin plăcute.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Ultimul clopoţel a sunat azi pentru absolvenţii din Bucureşti. Elevii s-au costumat şi au dus mai departe tradiţia liceului pe străzile Capitalei