Antena Meniu Search
x

Video În 10 ani au renunţat la şcoală elevi cât toată populaţia oraşului Cluj-Napoca. Calcule dramatice

Până la România educată, statul trebuie să oprească şcoala abandonată. Peste 320.000 de elevi, cât populaţia oraşului Cluj-Napoca, au renunţat să mai înveţe în ciclul gimnazial, în ultimii 10 ani, a calculat edupedu.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 08.10.2022, 21:00

Vezi și

Elevii care au abandonat şcoala ar putea forma aproape 13.000 de clase cu câte 25 de copii, numărul maxim admis de lege. În 2010/2011, numai opt din zece elevi dintr-o generaţie ajungeau să termine clasa a opta. Grav este că, în mediul rural, abandona şcoala unul din cinci elevi. 

Abandonul şcolar, o problemă gravă în România

Odată cu trecerea anilor, situaţia s-a îmbunătăţit. În 2019/2020, un elev din zece se pierdea pe parcurs, la nivel naţional. Au fost, însă, ani dificili şi nimeni nu garantează că abandonul şcolar nu va creşte, mai ales acum, când inflaţia scumpeşte totul, inclusiv transportul elevilor. 

În ultimii zece ani, statul a avut două arme în lupta cu abandonul şcolar: decontarea transportului, aflată acum într-un blocaj, şi programul Masa caldă în şcoli, care scârţâie din cauza fondurilor insuficiente. De curând, autorităţile au anunțat Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat din PNRR. Banii nu au ajuns, însă, la școli, cu toate că programul este anunțat și aprobat de o jumătate de an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » În 10 ani au renunţat la şcoală elevi cât toată populaţia oraşului Cluj-Napoca. Calcule dramatice