Antena Meniu Search
x

Video Ziua liberă din mijlocul săptămânii: cum şi-au petrecut timpul copiii, cu şcolile închise. "Educaţia se face mereu"

Ziua Educaţiei le-a adus elevilor şi profesorilor o zi liberă în mijlocul săptămânii. Şi o grijă în plus pentru părinţi, care s-au trezit că trebuie să cheme bonele şi bunicii să-i ajute. Alţii şi au luat concediu pentru a sta cu copiii. Parcurile şi mall-urile au fost pline.

de Redactia Observator

la 05.10.2022, 21:53

Vezi și

Edi este în clasa a doua şi ziua liberă în mijlocul săptămânii a fost un cadou de care s-a bucurat alături de bunicul său. Cu pacheţelul cu mâncare în rucsac, cei doi au petrecut o zi pe malul Râului Colentina. Edi tot învăţăcel, iar bunicul dascăl pentru o zi. Băiatul a fost iniţiat în tainele pescuitului. Într-o oră avea deja o captură cu care se laude. "Am luat câţiva bibănei, un somnic. Eu de mult îmi doream să pescuiesc şi iată că acum pescuiesc", spune Edi.

Ce au făcut elevii de Ziua Educaţiei

Cum pe mulţi părinţi ziua liberă a celor mici mai mult i-a încurcat, n-au avut încotro decât să apeleze la bunici. "Părinţii muncesc şi noi, bunicii, ne petrecem, avem mai mult timp liber cu ei", adaugă Daniel Sobaru, bunic. Cei cu buncii departe şi-au luat liber de serviciu şi au petrecut împeună o zi în natură. Au avut noroc şi vremea a ţinut cu ei. "Ne-am luat liber pentru copilaşi. Şi şefii au copii la rândul lor. Pe unii părinţi i-ar putea încurca, pentru că nu toată lumea e liberă cum sunt profesorii şi copiii. N-au cu cine să-i lase", mărturiseşte un părinte. 

Parcurile din Bucureşti au fost pline. "A fost zi liberă şi e ziua învăţătorilor", povesteşte un copil. "Am venit să dăm mâncare la păsări şi la lebede şi să luăm pentru la şcoală ghinde şi castane şi frunze. Îmi place că e liberă", spune o fetiţă.

Pe acelaşi subiect

Copiii mai mari s-au dus la film la mall. Au fost şi copii care au petrecut Ziua Educaţiei alături de învăţători. Dar nu la şcoală, ci în excursie. "Eu am ales să îmi petrec Ziua Profesorului cu elevii mei. Mergem la Zărneşti, la rezervaţia de urşi, apoi la Sinaia", mărturiseşte Claudia Chiru, învăţătoare.

Excursii cu clasa, pe 5 octombrie. "Educaţia se face tot timpul"

În schimb, un grup de elevi din Iaşi a făcut o excursie de-o zi chiar în Iaşi. "Acum mergem la Muzeul Metropolitan, dar nu puteam să nu intrăm să ne închinăm. Apoi mai avem o destinaţie, mergem să vedem Teatru Naţional Vasile Alecsandri, să vadă copiii cum e dincolo de cortină. Educaţia se face tot timpul, nu o singură zi pe an", povesteşte Oana Dumitriu, profesoară.

De Ziua Educaţiei, fostul ministru al Învăţământului, Sorin Cîmpeanu, promisese că va publica legile educaţiei finalizate. În schimb, avem un nou ministru, care într-un mesaj transmis miercuri a spus că îşi doreşte un sistem de educaţie echitabil pentru toţi copiii, indiferent de statutul lor economic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Ziua liberă din mijlocul săptămânii: cum şi-au petrecut timpul copiii, cu şcolile închise. "Educaţia se face mereu"