Antena Meniu Search
x

Video Începerea școlii, umbrită de un protest la ministerul Educației. Elevii din mai multe județe au protestat: ce îi nemulțumește

Şcolile şi-au redeschis porţile pentru prima dată în acest an, dar nu toţi elevii au ajuns în clase. Zeci dintre ei au cerut demisia Ministrului Educaţiei, în faţa Ministerului. Elevii şi-au cerut drepturile pentru transportul gratuit la şcoli. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 08.01.2024, 15:08

Vezi și

A început școala și a început cu un protest, care a durat două ore, în fața Ministerului Educației. Elevi din toată țara au venit și au protestat față de problema transportului gratuit. Teoretic, gratuit, pentru elevii din toată țara. Au venit elevi din mai multe județe, Vâlcea, Ilfov, Constanța. A avut și efecte acest protest, pentru că a ieșit în final ministrul Educației Ligia Deca la declarații și a dat asigurări că această problemă va fi rezolvată, din luna februarie însă.

Părinții trebuie să scoată din propriul buzunar banii pentru transport

Până atunci, părinții, familiile trebuie să plătească din propriul buzunar aceste abonamente care ar fi trebuit să fie gratuite, din partea statului. Se vor acorda sumele forfetare, chiar și retroactiv, și se vor rezolva toate problemele din lunile trecute. Cea mai mare problemă este acum în 14 județe, acolo unde sunt probleme cu contractele și nu se pot face aceste abonamente gratuite. Este vorba despre sume de 300-400 de lei pe lună pentru un elev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Începerea școlii, umbrită de un protest la ministerul Educației. Elevii din mai multe județe au protestat: ce îi nemulțumește