Înscrierea copiilor la grădiniță în anul 2021-2022 începe pe 31 mai. Care este procedura

De Bogdan Dinu.
Publicat: 31.05.2021, 08:24.
Actualizat: 31.05.2021, 09:21

Astăzi încep înscrierile la grădinițele de stat pentru copiii care vor fi introduşi pentru prima dată în sistemul educațional.

Copiii vor putea fi înscriși la grădiniță, începând de astăzi. Fiecare unitate de învățământ și-a stabilit deja un orar după care va funcționa. Părinții îi vor putea înscrie pe cei mici fie prin e-mail, fie la telefon.

În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice, după cum urmează:

Citește și:

În ceea ce privește criteriile specifice de departajare, acestea sunt elaborate din fiecare unitate de învățământ preșcolar sau cu grupa de preșcolari și sunt aprobate de Consiliul de administrație al acesteia și avizate de către Consiliul consilierul juridic al Inspectoratului școlar județean al Municipiului București până la data de 28 mai 2021. Criteriile specifice de departajare sunt aplicate după epuizarea departajării pe baza criteriilor generale de mai sus.

"Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de învățământ va indica documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul completării sau validării cererii-tip de înscriere. Aceste criterii nu pot fi discriminatorii și nu pot include existența unor liste de preînscrieri, organizate în afară calendarului procesului de înscriere în învățământul preșcolar”, potrivit notei de la minister.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Pe cine a eliminat Andi Constantin de la Burlacul! Au mai rămas doar 4 fete în competiție: ”Nu mă văd pe viață cu tine” / VIDEO
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Horoscopul zilei de 21 iunie 2021. Leii sunt sfătuiți să evite investițiile financiare. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Un ciclon lovește România din plin. Avertizare de ultim moment de la ANM: Zonele afectate de vijeli
gandul.ro
Cum arată și cine este Ștefania, sora mai mică a lui Cristi Borcea! Se știu foarte puține lucruri despre ea | FOTO
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Thalia, spectacol în costum de baie. Artista s-a lăsat filmată din toate unghiurile
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro