Antena Meniu Search
x

Video La 55 de ani, a mers să dea BAC-ul pentru a-şi impresiona fiica. "Anul trecut am avut media 5,95"

A început examenul de Bacalaureat cu un număr record de absenţi la proba de limba şi literatura română... Peste 2400 de absolvenţi nu s-au prezentat, iar 39 de elevi au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze. Comedia lui Caragiale i-a pus în dificultate pe mulţi dintre cei care ieri pariau că vor avea de comentat o poezie. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 20.06.2022, 20:33

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aşa a început bacalaureatul pentru câţiva dintre candidaţii la examenul maturităţii. Dacă unii doar şi-au încercat norocul, alţii şi-au făcut deja planurile de viitor şi dacă trec, şi dacă nu trec de prima probă. 

Reporter: Mai departe ce iti doreşti să faci? 

Elev: Nimic legat de scoala. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Ce înseamnă asta? 

Elev: Nu pot să zic. 

ReporterDeci nu vrei sa dai la o facultate. 

Elev: Merge aşa de distracţie. Te descurci uşor în ziua de azi. 

Reporter:  De ce dai Bacul astazi? 

Elev: De palmares, sa îl am acolo. 

ReporterCrezi ca te ajută la ceva? 

Elev: Slabe şanse. 

Cu vârsta vine şi înţelepciunea însă. La 55 de ani, Corneliu, care este şofer la primăria din Tecuci, dă bacalaureatul pentru a doua oară. 

Corneliu Beldie - candidat: N-am făcut liceul la timp, l-am făcut mai târziu și vreau să iau Bacul neapărat. Aş vrea sa merg și la facultate. 

Reporter: Deci aveți planuri și mai mari? 

Corneliu Beldie - candidat: Și mai mari, da! Anul trecut am avut media 5,95. 

Absolvenţii de liceu nu au râs la comedia lui Caragiale

A învăţat după programul de muncă şi vrea neapărat diploma de bacalaureat, ca să-şi impresioneze fiica.

Fiica: Tata vrei sa mă ajungi din urmă? 

Corneliu Beldie - candidat: Ea a terminat și facultatea. A făcut Ase-ul. O sa te ajung din urmă. Asta e daca nu am făcut la timp. Dar niciodată nu-i târziu. 

E optimist că subiectele nu-i vor strica planurile. Alţii însă n-au fost la fel de bucuroşi să scrie despre comedie. 

Elev: Am văzut comedia, am zis ca nu mă bag nu mi-a venit niciuna în cap. 

Reporter: Îţi aminteşti vreun autor de comedie? 

Elev: Nu. 

Reporter: Caragiale? 

Elev: Nu ştiu dacă a scris comedie. Nu mă bag. 

Absolvenţii au avut de prezentat particularităţile unei comedii studiate, la profilul real, iar la uman, particularităţile unui personaj dintr-o comedie. 

Florin Rogalski: Există nişte formulări care obligă la anumite realizări ale subiectului. Subiecte de nuanţă şi dificile. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Fie ca au picat sau nu pe subiect, candidatii sub obligati sa ramana in sali cel putin o ora si jumatate. Asa ca la ora 10.30, unii dintre ei au iesit deja pe poarta scolii. 

Doar 117 mii de absolvenţi din toate promoţiile s-au înscris la proba de limba română. Iar în total, la examen, doar puţin peste 126 de mii. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Au lipsit 2453 de candidati înscrişi. Sunt mulţi. Cauzele sunt doua- Problemele cronice scolii romanesti, peste care se suprapun problemele generate de criza sanitara. 

Urmează proba la matematică sau istorie şi apoi proba la alegere a specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe 27 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » La 55 de ani, a mers să dea BAC-ul pentru a-şi impresiona fiica. "Anul trecut am avut media 5,95"