Antena Meniu Search
x

Video Liceul din Râmnicu Vâlcea unde a avut loc spectacolul de "circ" este unul de top. Profesorul a oferit primele explicaţii

Imagini halucinante într-un liceu din Râmnicu Vâlcea. Un apreciat profesor de fizică pare să fi scăpat de sub control elevii mai multor clase. Într-un clip, adolescenţii fac tumbe prin faţa sa, iar în altul, dascălul este întins pe catedră. Chemat să dea explicaţii, cadrul didactic a susţinut că nu se simţea bine.

de Redactia Observator

la 20.01.2023, 20:44

Vezi și

Dialog profesor - elev:

  • Elev: Domnu', vreţi să vă facem un masaj?
  • Profesor: Voi vreţi să mă omorâţi!
  • Elev: Nu, nu! Doamne fereste!
  • Profesor: Te pricepi?
  • Elev: Păi, da!
  • Profesor: Şi unde să-mi faci?
  • Elev: Hei, pe spate! La coloană!

Dialogul a avut loc la unul dintre cele mai bune licee din Râmnicu Vâlcea, Colegiul National "Mircea cel Bătran". Profesorul stă întins pe catedră în timp ce elevii râd din bănci. Într-un alt clip, filmat de liceenii de la altă clasă, dascălul stă de vorbă cu doi băieţi în timp ce un coleg face tumbe în uralele prietenilor. Conducerea unităţii de învăţământ se apără şi spune că imaginile nu sunt din timpul orelor. "Pot să spun, dar nu cu certitudine, că situaţia a fost în una dintre pauze. Suntem profund dezamagiţi de situaţie. Domnul profesor nu este titularul şcolii, este profesor suplinitor de câţiva ani", a declarat Cristina Drăgan, director Colegiul National "Mircea cel Batran".

În anul şcolar trecut au fost aproape 10.000 de acte de violenţă în şcoli

Videourile, devenite virale pe net, au ajuns şi la Inspectoratul Şcolar, care s-a autosesizat. "Imaginile sunt halucinante! Cel mai probabil, se va consititui o echipa care să cerceteze disciplinar activitatea domnului profesor", a declarat Mihaela Andreianu, ISJ Vâlcea. Într-o altă şcoală, altă situaţie, mai gravă. Într-un liceu din Mioveni, trei elevi, doi de 17 ani şi unul de 19, au fost reţinuţi după ce s-au lovit cu sălbătIcie pe holuri. Tinerii au început să se certe în autobuz, iar înainte să intre la ore, unul dintre adolescenţi a rupt o stinghie din lambriul de pe hol şi şi-a lovit colegii.

În anul şcolar trecut au fost aproape 10.000 de acte de violenţă în şcoli, cu 2.000 mai multe faţă de acum doi ani. Mai mult, un raport World Vision arată că 1 din 5 copii spune că violenţa este prezentă în şcoala lui mult sau foarte mult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Liceul din Râmnicu Vâlcea unde a avut loc spectacolul de "circ" este unul de top. Profesorul a oferit primele explicaţii