Lista școlilor din București care au schimbat scenariul: 8 școli au trecut din „galben” în „roșu”

De Cornel Preda.
Publicat: 14.09.2020, 01:15.
Actualizat: 14.09.2020, 01:09

Opt unități de învățământ din București au trecut, cu o zi înainte de începerea școlii, din scenariul galben, în scenariul roșu. Alte cinci școli care erau încadrate în scenariul roşu au fost trecute în cel galben, potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Bucureşti.

Lista școlilor din București care au schimbat scenariul: 8 școli au trecut din „galben” în „roșu”

Mai multe școli din București vor începe în scenariul roșu - învățământ online

iStock by Getty Images

S-a aprobat trecerea din Scenariul Galben de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti în Scenariul Roşu de organizare şi desfăşurare în unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti pentru următoarele unităţi de învăţământ:

Totodată, s-a aprobat trecerea din Scenariul Roşu de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti în Scenariul Galben de organizare şi desfăşurare în unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti pentru următoarele unităţi de învăţământ:

De asemenea, CMBSU a decis ca din 14 septembrie să fie suspendat procesul de învăţământ organizat în modalitatea „faţă în faţă” pentru o perioadă de 14 zile, pentru Grădiniţa Teddybar din Şoimăreştilor nr. 29, Sector 1, Bucureşti şi pentru Colegiului Economic „Viilor” Bucureşti din şos. Viilor nr.38, sector 5, Bucureşti.

Cum începe școala în România. Ministrul Educației: Aproape 100.000 elevi în scenariul roșu

Doar în 11 judeţe din România nu există unitate de învăţământ care să înceapă școala în scenariul roşu, a anunţat, duminică, ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Ea a precizat că toată lumea a fost mobilizată în sistemul de educaţie şi fiecare unitate de învăţământ a fost verificată de către inspectori.

Ministrul Educaţiei a adăugat că 12.423 unităţi care funcţionează în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben şi 262 unităţi în scenariul roşu.

Totodată, ea a mai spus că 106 cadre didactice sunt spitalizate, 293 cadre didactice aflate în carantină şi vor să desfăşoare activitatea online şi 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical. Sunt 147 de cadre didactice care, începând cu 1 septembrie, au depus dosarele de pensionare la inspectoratele şcolare.

Anisie a precizat că 607 de unităţi de învăţământ din Capitală sunt în scenariul galben, iar 29 sunt în cel roşu.

Citește și:

Aveți un copil care a început școala? Cum vă descurcați? Ce vă lipsește în școli sau cum decurg cursurile online? Așteptăm să ne trimiteți pe Facebook sau pe aplicația Observator informații despre situații deosebite, poze sau video.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.