Antena Meniu Search
x

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis pentru părinți

Părinţii vor avea obligaţia să măsoare temperatura copiilor în fiecare zi, înainte de a-i trimite la şcoală şi să le evalueze starea de sănătate, potrivit normelor elaborate de Ministerul Sănătăţii.

de Redactia Observator

la 20.08.2020, 11:00

Vezi și
  • Înainte de începerea şcolii, trebuie să semneze o declaraţie pe proprie răspundere cum că cei mici n-au avut simptome de Covid în ultimele 14 zile.
  • În care se dovedeşte contrariul, părinţii pot răspunde penal.

Mai mult, înainte de începerea şcolii, trebuie să semneze o declaraţie pe proprie răspundere cum că cei mici n-au avut simptome de Covid în ultimele 14 zile. Cu răspundere penală, în cazul în care se dovedeşte contrariul.

Reporter: Domnule preşedinte, aţi fost profesor şi aţi spus în adâncul inimii că veţi rămâne profesor toată viaţa. Aşadar, din poziţia dumneavoastră de profesor şi nu de preşedinte, ce le-aţi transmite părinţilor care nu vor să semneze acea declaraţie prin care, practic, se atrage răspunderea penală asupra lor pentru că refuză să pună un diagnostic, practic, copiilor lor.

Klaus Iohannis, preşedintele României: În toţi anii în care am fost la catedră, am constatat la toţi părinţii o preocupare intensă, părintească, corectă, faţă de sănătatea copiilor. Nu văd niciun fel de problemă, aici. Evident că în situaţia de epidemie, părinţii vor urmări exact starea de sănătate a copiilor. Şi sigur că au partea lor de răspundere, nici aici nu văd vreo problemă. Şi îi încurajz pe toţi să-şi trimită copiii la şcoală dacă sunt sănătoşi. Dacă nu sunt sănătoşi, să-i ţină acasă, să consulte medicul de familie. Atât de simplu este.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis pentru părinți