Antena Meniu Search
x

Mii de profesori din toată ţara au susţinut examenul de titularizare

Şi profesorii au avut de respectat reguli stricte, similare cu cele îndurate de elevii din anii terminali în urmă cu mai bine de o lună.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 29.07.2020, 16:58

Vezi și
  • Peste 30.000 de candidaţi din toată ţara au participat.
  • Rezultatele vor fi afişate pe 4 august.

Candidaţilor le-a fost verificată temperatura, ei au fost nevoiţi să păstreze distanţa şi să poarte măşti de protecţie în sălile de clasă.

Pentru că urma o zi caniculară, examenul a început la ora 09.00, cu o oră mai devreme decât era anunţat iniţial. Iar Ministerul Educaţiei a impus aceleaşi reguli de protecţie ca şi în cazul examenelor naţionale.

Purtatul măştii pe toată perioada examenului li s-a părut însă destul de greu de suportat unora.

Candidat: Am foarte mari emoţii pentru că am mai dat şi anul trecut şi a fost destul de greu, dar anul ăsta sper să fie mai bine, m-am pregătit mult mai mult. E un pic mai greu pentru că din motive de oxigenare a creierului să zic, mi se pare că e o presiune un pic, dar e normal, tre să ne acomodăm cu asta acuma.

Pofesorii trebuie să se acomodeze şi cu noul model de predare, care cel mai probabil va fi unul hibrid, din toamnă. Lecţiile se vor ţine atât online, cât şi în sălile de clasă.

Pe parcurusul celor 4 ore de examen, nimeni nu s-a abătut de la reguli. 

Grigore Bocanci, şef ISJ Suceava: Au fost respectate toate măsurile în condiţiile date, măşti de protecţie, distanţate social, dezinfectanţi, toate sălilile sunt igienizate.

Peste 30.000 de candidaţi din toată ţara au încercat astăzi să prindă un post de titular. Dintre aceştia, doar 3.000 provin din promoţia curentă. Rezultatele vor fi afişate pe 4 august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Mii de profesori din toată ţara au susţinut examenul de titularizare