Video Jumătate dintre elevii români au recunoscut că nu fac orele de curs. Măsurile dure luate în calcul de Ministerul Educaţiei
Aproape jumătate dintre elevii români recunosc că nu fac orele de curs. Asta nu neapărat pentru că ar chiuli. Ori asta, ori pur şi simplu nu sunt atenţi sau, iar asta sună şi mai rău, pentru că profesorii nu se ocupă. Sunt cifre prezentate în urmă cu scurt timp de Consiliul Naţional al Elevilor, care vrea să arate în Parlamentul României cât de mare a ajuns pericolul din şcoli, din mai multe puncte de vedere. În acest context se cer şi noi reguli, care trebuie să fie incluse în noul statut al elevilor.
S-a vorbit în primul rând despre violenţa în şcoli pentru că aici avem cele mai grave probleme, iar Consiliul Naţional al Elevilor îşi doreşte neapărat o listă clară de obiecte interzise în şcoală. Asta pentru că datele lor arată că mai bine de 10% dintre ei deţin arme, spray lacrimogen sau paralizant. Peste 80% dintre elevi ar intra în şcoli cu băuturi alcoolice, ţigări sau etnobotanice, potrivit datelor Consiliului Naţional al Elevilor.
Ce au propus părinţii
În plus, îşi doresc consiliere gratuită pentru elevi, chiar şi fără acordul părinţilor, dacă vorbim despre elevii violenţi. Consiliul Naţional al Elevilor ar mai vrea ca atunci când un elev ajunge mai târziu la şcoală, acesta să nu fie dat afară de la ore pentru că dacă este lăsat în stradă pericolul este cu atât mai mare.
De cealaltă parte, părinţii au venit cu o nouă propunere: percheziţionare elevilor în şcoală. Mai exact, dacă există o sesizare sau o suspiciune, directorul să se poată uita în ghiozdanul elevului. Ministerul Educaţiei spune că vom vedea un nou statut al elevului la începutul anului viitor, după o consultare publică.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰