Antena Meniu Search
x

Document Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, ordin comun privind organizarea activității în școli. În ce condiţii se închid unităţile de învăţământ

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au semnat ordinul comun privind organizarea activității în școli.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 22:45

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, ordin comun privind organizarea activității în școli. În ce condiţii se închid unităţile de învăţământ - Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru

Potrivit documentului, elevii și preșcolarii merg la școală indiferent de rata de infectare, respectând normele de prevenire a răspândirii COVID-19, a decis, joi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). CNSU propune utilizarea testelor din salivă pentru elevi și profesori.

Elevii și preșcolarii merg la școală indiferent de rata de infectare, respectând normele de prevenire a răspândirii COVID-19, a decis, joi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). CNSU propune utilizarea testelor din salivă pentru elevi și profesori.

Potrivit deciziei CNSU, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2. Decizia ar urma să se poată aplica prin ordin comun al ministerelor Sănătății și Educației.

Se impun testele rapide prin salivă în şcoli

Pe acelaşi subiect

Modalitățile de adoptare a deciziilor de suspendare a prezenței fizice la cursuri a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ se vor decide în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală.

Se propune utilizarea în unitățile de învățământ a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învățători educatori, în scopul monitorizări permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora concomitent cu intensificarea acțiunilor de control desfășurate de instituțiile abilitate pentru verificarea respectării normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Testele rapide antigen salivare pentru COVID-19 utilizate la nivelul statelor Uniunii Europene vor fi identificate de Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

Prin decizie CNSU, se aprobă majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, ordin comun privind organizarea activității în școli. În ce condiţii se închid unităţile de învăţământ