Antena Meniu Search
x

O adolescentă din Suceava a picat Bacul cu media 8,15, după ce a luat 10 la matematică și logică. Este singura elevă din liceu care nu a promovat

O adolescentă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava a picat examenul de Bacalaureat deși a obținut media general 8,15. Este singura elevă, dintre cei 243 de absolvenți ai liceului, care nu a promovat, scrie Monitorul de Suceava

de Redactia Observator

la 08.07.2022, 14:22

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Hepta

Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava a fost la un pas de promovabilitate de 100%, la Bacalaureat 2022. Dintre cei 243 de absolvenți, o singură elevă a picat examenul deși a luat 10 la matematică și la logică. 

Adolescenta a obținut nota 4,45 la limba română, iar media general a fost 8,15. Pentru a promova examenul de bacalaureat este necesar ca la fiecare probă, candidatul să obțină nota minimă 5. 

Din cauza emoțiilor și a stresului, tinerei i s-a făcut rău, astfel încât examenul la limba română a durat pentru ea mai puțin de jumătate de oră, potrivit sursei citate.

Sorin Cîmpeanu anunță cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani la BAC

Pe acelaşi subiect

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2022 este 73,3%, acesta fiind cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani. Notele obținute de elevi la Bac au fost afișate luni, 27 iunie, potrivit calendarului examenului.

Judeţul din top este Clujul, cu 85,1% promovabilitate, iar pe ultimul loc este Ilfovul, cu 47%. În rural s-a înregistrat o rată de promovare de 69,2%, iar în urban, de 82,7%, comparaţia fiind pentru promoţia curentă. 162 de candidaţi au obţinut media 10. În București rata de promovare este de 77,4%, a precizat ministrul Educației.

Bacalaureat 2022 - cum se calculează media

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susțină toate probele scrise, la care trebuie să obțină cel puțin nota 5 și să obţină media 6, la probele scrise.

Media generală de bacalaureat se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe. Atenție, însă! Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidatul care, la una din probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba respectivă.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

Bacalaureat 2022 - calendar sesiunea de toamnă

Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Astfel, Bacalaureat 2021 are şi o sesiune de toamă, organizată pentru elevii care nu au promovat examenul în prima sesiune, a celor care au promovat examenele de corigenţe.

Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat se pot înscrie în sesiunile următoare. În cazul nepromovării, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute, respectiv rezultatele la probele scrise care au fost promovate cu cel puţin nota 5.

Calendar Bacalaureat toamnă, sesiunea august - septembrie 2022

  • 18 – 25 iulie 2022 - Înscrierea canddaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 16 august 2022 - Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 17 august 2022 -  Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 18 august 2022 -  Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
  • 19 august 2022 -  Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 22 – 23 august 2022 -  Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 24 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 25 august 2022 - Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 26 și 29 august 2022 -  Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 31 august 2022 - Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
  • 1 – 2 septembrie 2022 -  Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2022 -  Afișarea rezultatelor finale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » O adolescentă din Suceava a picat Bacul cu media 8,15, după ce a luat 10 la matematică și logică. Este singura elevă din liceu care nu a promovat