Antena Meniu Search
x

Elevii ar putea reveni în școli abia după 1 octombrie, conform unui scenariu înaintat de premierul Ludovic Orban

O nouă zi, un nou scenariu pentru începerea şcolii. Ludovic Orban a anunţat azi că elevii s-ar putea întoarce în bănci după data de 1 octombrie. Ar fi concluzia unei discuţii cu medicii epidemiologi. Doar că informaţia nu a ajuns şi la ministrul Educaţiei. Întrebată de Observator, Monica Anisie spune că la Minister nu se ia în calcul această propunere. Cele mai multe şcoli vor să deschidă de pe 14 septembrie.

de Redactia Observator

la 04.09.2020, 20:28

Vezi și
  • Scenariul ar permite organizarea alegerilor de la sfârșitul lunii septembrie în cele mai bune condiții.
  • Monica Anisie, ministrul Educației, nu este tocmai convinsă de succesul unui asemenea scenariu.

Din 14 septembrie, şcoală online. Şi abia după 1 octombrie, şcoală faţă în faţă, cu elevi în bănci. Noul scenariu anunţat de Ludovic Orban i-a dat peste cap pe elevi și părinți. 

Ludovic Orban, premierul României: Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special de medici, epidemiologi, infecționiști, care spun că atât părinții cât și copiii în procent foarte mare revin din concedii. 

Şefa de la Educaţie, însă, îl contrazice vehement. 

Monica Anisie, ministrul Educației: Acest scenariu a fost numai o propunere, a fost o discuție cu specialişti epidemiologi, nu s-a luat în calcul acest scenariu. În mare parte își doresc să revină la cursuri fizic, în spațiul școlii. 

Ludovic Orban, premierul României: În anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectați au zis că au fost la mare sau în concedii.

Premierul promite însă că autoritățile vor anunța o decizie în timp util. Asta înseamnă, probabil, după data de 10 septembrie, atunci când toți părinții așteaptă vestea cea mare- ce scenariu se va aplica pentru fiecare școală.

Monica Anisie, ministrul Educației: Şcolile deja se pregătesc pentru oricare dintre scenarii. La acest moment, primarii asigură dezinfectant, asigură măști.

Întâmplător sau nu, pe 27 septembrie sunt programate alegerile locale, iar şcolile se vor transforma din nou în secţii de votare. Chiar președintele Iohannis îi atenționa pe membrii Guvernului să ia măsuri urgent pentru siguranță copiilor. 

Klaus Iohannis, președintele României: Este foarte clar că activitatea în școli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale. Amenajarea nu se poate face peste noapte. Cel puțin o zi sau două înainte de vot școala trebuie să fie liberă, iar după ziua votului este nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecție profundă. Situația trebuie rezolvată foarte urgent de Guvern și reponsabilii dintre autorități.

Dacă va fi rezolvată sau nu, rămăne de văzut. Și mai ales cum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Elevii ar putea reveni în școli abia după 1 octombrie, conform unui scenariu înaintat de premierul Ludovic Orban