Antena Meniu Search
x

Video Păreri împărţite între părinţi, după ce şcolile trec în online, la doar o lună de la începutul anului şcolar. Sute de instituţii din toată ţara au suspendat cursurile

La fix o lună de la începutul anului şcolar, cursurile se mută încet-încet în online. Numai în Bucureşti, cursurile fizice au fost suspendate în 157 de şcoli, iar în ţară în alte 325. Cei mai mulţi părinţi sunt de acord cu măsura şi spun că se tem pentru sănătatea copiilor.

de Redactia Observator

la 13.10.2021, 19:56

Vezi și

Colegiul Gheorghe Lazăr din Capitală. Elevii abia s-au obişnuit cu reîntoarcerea în bănci şi stau deja acasă. Clasele din sute de şcoli se golesc iar predarea se mută în spaţiul virtual. Părinţii au primit mesaje că orele fizice se suspendă. "În ședința CA de astăzi s-a votat ca să se solicite aprobarea ISMB pentru intrarea întregii școli în online, 14 zile, începând de mâine 13.10 până pe 26.10 inclusiv"

Părinte: Pe grup au fost întrebaţi dacă pot să intre on-line sau să meargă la şcoală

Bunic: Nu prea-i bine, era bine la şcoală cu doamna învăţătoare.

Mamă: Eu cred că e mai bine să facă on-line n perioada asta, momentan.

Pe acelaşi subiect

157 de şcoli sunt închise în acest moment în Bucureşti, pentru 111 dintre ele solicitările fiind înregistrate în ultimele două zile. 

Sincron Larisa Gojnete, reprezentant ISMB: Inspectoratul a primit solicitări din partea şcolilor dar nu a primit solicitări fundamentate doar în baza cererii părinţilor

Şcolile trec pe rând în online

Unii directori de şcoli susţin însă că tocmai solicitările părinţilor, speriaţi de numărul mare de infectări, au stat la baza deciziei de închidere a unităţilor de învăţământ. La Şcoala Gimnazială Herăstrău sunt doar patru profesori şi 35 de elevi pozitivi. Cu toate acestea, a trecut deja la cursuri online. 

Adriana Nicolae, director adjunct Şcoala Gimnazială Herăstrău: Am intrat în online la solicitările părinţilor, pe motiv că foarte mulţi adulţi de la ei din familie care sunt infectaţi în această perioadă şi să nu transmită microbul şi aşa să protejăm şi pe cei de acasă şi pe cei din şcoală.

Ministrul Educaţiei a anunţat că directorii de şcoli pot suspenda cursurile fizice dacă invocă probleme de infrastructură sau de resurse de orice fel.  Cele mai multe solicitări din ţară de renunţare la lecţiile faţă în faţă, după Bucureşti, au venit din judeţul Olt, mai exact 50. În Ilfov, Direcţia de Sănătate Publică a transmis către Inspectoratul Şcolar o informare prin care recomanda ca toate şcolile din judeţ să treacă în sistem online, având în vedere rata de infectare de 15,49 de cazuri la mia de locuitori. Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu susţine însă că instituţia îşi depăşeşte atribuţiile legale, aşa că pentru moment nu s-a luat o decizie în acest sens. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Păreri împărţite între părinţi, după ce şcolile trec în online, la doar o lună de la începutul anului şcolar. Sute de instituţii din toată ţara au suspendat cursurile