Antena Meniu Search
x

Video Peste 8.500 de elevi repetenți au burse de merit de 450 de lei pe lună. Explicația Ministerului Educației

Peste 8.500 de elevi repetenţi din toată ţara primesc burse de merit de la stat pentru rezultate deosebite la şcoală. Anunţul făcut astăzi de Ministerul Educaţiei a dus revolta de la părinţi şi profesori până la premier. Iată care sunt cele mai mici medii cu burse de merit.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 01.11.2023, 19:54

Vezi și

Burse școlare 2023. "Cele mai mici medii se încadrează între 1 şi 2. Sunt 158 de elevi din întreaga ţară care au primit bursă luna trecută pentru rezultate deosebite la şcoală. Încă 700 aveau medie cuprinsă între 2 şi 3,  alţi aproape 2.500 de elevi au luat această bursă deşi aveau medii cuprinse între 3 şi 4, iar un număr semnificativ mai mare de elevi, peste 5.200, au primit bani pentru că aveau medii cuprinse între 4 şi 5", spune Maria Rohnean, reporter Observator.

Burse școlare 2023. Peste 8.500 de repetenți cu burse de merit

"Rezultatele publicate astăzi de Ministerul educaţiei au stârnit revolta profesorilor, părinţilor, dar mai ales a elevilor care chiar au rezultate deosebite la învăţătură. În plus, premierul a precizat că o astfel de situaţie este inadmisibilă şi cere ministerului să găsească o soluţie pentru a schimba aceste criterii. Practic, acum iau bursă de merit primii 30% dintre elevii fiecărei clase", adaugă Maria Rohnean, reporter Observator.

"Astfel, există situaţii, mai ales în liceele de top din ţară unde elevi cu medii peste 9 nu iau bursă de merit, pentru că nu se încadrează în primii 30% din clasă. Bursa este de 450 de lei pe lună şi se acordă tot anul în funcţie de media de anul trecut", a precizat Maria Rohnean, reporter Observator.

Ministerul Educaţiei consideră că orice medie e un progres, dar transmite că va căuta soluţii pentru a schimba totuşi criteriile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Educatie » Peste 8.500 de elevi repetenți au burse de merit de 450 de lei pe lună. Explicația Ministerului Educației