Antena Meniu Search
x

Video Piesa de teatru care a determinat-o pe o fostă victimă a traficului de persoane să povestească prin ce chinuri a trecut

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane şi actriţa Crina Linţă au iniţiat un proiect cultural-educațional ce semnalează o problemă gravă și reală a comunității românești: creșterea numărului de persoane traficate din România la nivel mondial. Proiectul care se numeşte  #NOTFORSALE îşi propune să încurajeze tinerii, în special femeile, să ceară ajutor de specialitate atunci când se confruntă cu o posibilă amenințare de trafic de persoane.

Raluca Bădică
de Raluca Bădică

la 08.07.2022, 14:33

Vezi și

Mesajul a fost şi este transmis cu ajutorul unor piese de teatru. "Carne" este una dintre aceste piese ce s-a jucat joi seară. Efectele traficului de persoane sunt cercetate și scoase la lumină prin abordarea unor teme ca: iubirea, sexul, violența, vulnerabilitatea, trauma și vindecarea.

Mihaela Drăguş, inspector de poliţie A.N.I.T.P: Acest spectacol de teatru este unul extraordinar, dar are şi această componentă educaţională pentru că putem intra în dialog cu tinerii la final de piesă şi este extraordinar. 

Spectacolul i-a dat curaj unei victime să povestească prin ce a trecut

Mihaela Drăguş, inspector de poliţie A.N.I.T.P: Ce mi s-a întâmplat în mod deosebit este că la un spectacol am întâlnit o fostă victimă care a avut curaj să vină către noi şi să vorbească cu noi, să ne spună povestea şi să meargă mai departe cu cazul ei către organele de poliţie, ceea ce nu este deloc puţin lucru. Este un spectacol care i-a dat curaj. 

Pe acelaşi subiect

Magda Catone, actriţă: Subiectul este greu. Cum se spune, atârnă la cântar. Este vorba de carne, dar este vorba despre suflet aici. Oricare dintre noi, şi la vârsta mea avem informaţii despre lucruri ce se întâmplă aşa grave şi care dor, de care trebuiesc avute în atenţie şi trebuie să avem grijă numai că nu este timp pentru asta. Lumea aleargă, că este secolul vitezei şi s-a trecut de la consumul de alimente la oameni. 

Carmen Buşi, psiholog: Este o problematică extrem de importantă de luat în calcul - traficul de persoane - din păcate, România ocupă locul doi în Europa. (...) Impactul este devastator asupra psihicului.

Crina Linţă, actriţă: O seară emoţionantă pentru că pe 2 iulie Teatrul Arte dell'Anima a facut 7 ani de la înfiinţare şi în al doilea rând, pentru că se termină un proiect, cu acest spectacol "Carne". (...) Am emoţii mai mult decât atunci când joc eu. 

Reporter: Crezi că a ajuns mesajul unde aţi vrut?

Crina Linţă, actriţă: Eu cred că da. Trebuie să spunem stop indiferent cum se traduce acest trafic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Piesa de teatru care a determinat-o pe o fostă victimă a traficului de persoane să povestească prin ce chinuri a trecut