Antena Meniu Search
x

28 de tinere românce, seduse prin metoda "Loverboy", au fost salvate printr-o operațiune în forță a francezilor

O reţea românească de prostituţie de mare amploare a fost destructurată marţi în urma arestării a cinci bărbaţi în România şi doi în Hexagon, în urma unei operaţiuni de poliţie comună cu România şi Spania, informează Oficiul central pentru combaterea traficului de fiinţe umane, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 22.03.2022, 22:31

tanara
28 de tinere românce, seduse prin metoda "Loverboy", au fost salvate printr-o operațiune în forță a francezilor - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Stilul de viaţă al membrilor reţelei şi câştigurile lor financiare care nu corespundeau cu veniturile lor sunt lucrurile care au atras atenţia poliţiei, a explicat pentru AFP comisarul Elvire Arrighi, şefa Oficiului. Aceştia circulau în maşini de lux, se aflau în fruntea unor societăţi comerciale şi deţineau imobile.

Ancheta pentru "trafic de fiinţe umane în bande organizată" a fost declanşată în 2020

Cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, cei implicaţi, care o perioadă au locuit în Spania, atrăgeau tinere românce de aceleaşi vârste prin tehnica aşa-numită "Lover boy". Ei seduceau victimele, lăsându-le să viseze la o viaţă de lux alături de ei, transmite AGERPRES.

Ei le aduceau în Spania, apoi le instalau în Franţa în apartamente în care erau constrânse să se prostitueze. "Aproape săptămânal, ei veneau în Franţa şi le făceau să schimbe oraşul", a adăugat comisarul.

Pe acelaşi subiect

Douăzeci şi opt de victime au fost găsite marţi în apartamente din mai multe oraşe franceze: Marsilia, Aix-en-Provence, Montpellier, Limoges şi Tours. Treisprezece dintre ele au fost audiate de anchetatori, care le-au pus apoi în contact cu asociaţii care să le ofere ajutor.

Rețineri și în România. Un individ, considerat o ţintă de prim-plan

În paralel, în România, poliţişti francezi şi spanioli au reţinut împreună cu colegii lor români cinci bărbaţi, suspectaţi că fac parte din reţea, toţi vizaţi de un mandat de arestare european. Aceştia luaseră decizia de a părăsi Spania anul trecut, pentru a se muta din nou în România. Unul dintre ei este considerat de Europol o ţintă de prim-plan, potrivit comisarului Arrighi.

În Franţa, doi bărbaţi au fost reţinuţi la Marsilia şi Montpellier. În cursul percheziţiilor, 29.000 de euro au fost confiscaţi în Franţa. Cei cinci bărbaţi reţinuţi în România vor fi predaţi justiţiei franceze în următoarele zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » 28 de tinere românce, seduse prin metoda "Loverboy", au fost salvate printr-o operațiune în forță a francezilor