Antena Meniu Search
x

Preadmiterea la Politehnica București începe luni, online, înainte de Bacalaureat

Pandemia schimbă regulile de admitere la facultate! Instituţiile cu cele mai dure examene au renunțat la probele scrise și admit studenţii chiar înainte de Bacalaureat. Rectorul Politehnicii din Bucuresti anunţă în premieră pentru Observator că mâine va da startul la perioada de preadmitere, iar absolvenţii de liceu vor fi selectaţi în funcţie de mediile din clasele a noua, a zecea, si a unsprezecea. Facultatea de Drept şi Medicină nu renunţă deocamdată la examenul scris.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 31.05.2020, 22:27

Vezi și
  • 30% din locurile de la UPB sunt în preadmitere.
  • Și etapa de admitere din iulie va fi fără examen.

Tinerii care vor să fie siguri că au un loc asigurat la Politehnică, se pot înscrie de luni dimineaţă online, pe site-ul Universităţii. Peste 30 la sută din cele 6 mii de locuri vor fi ofertate pentru preadmitere din 31 mai, si pana pe 22 iunie, cand incepe examenul de Bacalaureat.

(Reporter): Sunt avantajati elevii care se inscriu de maine la preadmitere?

(Mihnea Costoiu, Rectorul UPB): Candidatii care in aceasta etapa sunt considerati preadmisi sunt practic admisi la Politehnica daca si au obtinut examenul de Bacalaureat fara sa fie notat ca atare.

(Reporter): Nu intra in concurenta cu cei care se inscriu dupa Bac?

(Mihnea Costoiu, Rectorul UPB): Nu.

A doua perioadă de admitere începe în luna iulie, tot fără examen. Atunci, selecţia va fi făcută în funcţie de notele obţinute la Bac la matematică, fizică, chimie, informatică sau economie.

Rectorul Politehnicii spune că a luat această decizie pentru că deocamdată nu a obţinut aviz de la DSP pentru a aduna mii de candidaţi la un examen scris.

Mihnea Costoiu, Rectorul UPB: Nici in acest moment nu avem un raspuns de la Ministerul Sănătății care sa ne satisfaca, cum nu are nici Ministerul Educației. Eram in imposibilitatea de a gestiona acei elevi care ar fi avut o temperatura de 37 punct nu stiu cât! Nu pot sta pana in ultima clipă!

Tudor Panait, președintele Consiliului Elevilor București: Nu este corect, media de la Bacalaureat nu este la fel de comprehensiva incat sa se poata faca o departajare.  Cred ca facultatile s-au grabit sa ia decizii.

Toate facultăţile au schimbat criteriile pentru din cauza pandemiei. Concurenţa Politehnicii, Facultatea de Matematică-Informatică de la Universitatea Bucureşti a adoptat aceeasi decizie. La examene au renunţat şi facultăţile de Psihologie, Fizică, Chimie şi Jurnalism.

Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al Universității București: Se pot distinge 5 modalitati distincte la facultate, admitere pe baza mediei sau a notelor de la Bac, admitere a mediei si eseu motivational, admitere a unei formule mixte - examenul clasic, admitere pe baza unui interviu motivational.

Academia de Studii Economice, unde concurenţa era si de zece candidati pe un singur loc în alţi ani şi unde adolescenţii făceau cozi kilometrice în jurul clădirii, a anunţat, de asemenea, o admitere exclusiv online pentru eseul motivaţional.

La polul opus, însă, rectorii de la Drept şi de la Medicină sustin că probă scrisă nu poarte fi înlocuită. Ţin la examenele lor şi vor anunţa calendarul oficial când vor obţine acordul epidemiologilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Preadmiterea la Politehnica București începe luni, online, înainte de Bacalaureat