Antena Meniu Search
x

Pregătire online pentru viitorii studenți

Din cauza epidemiei de coronavirus, şcoala românească e obligată să se schimbe iar cursurile online devin din ce în ce mai populare.

de Redactia Observator

la 04.05.2020, 15:13

Vezi și
  • Studio profesionist pentru transmiuni online.
  • Profesorii sunt mulţumiţi de rezultat.

 La Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş, weekend-ul acesta, au avut loc primele cursuri online de pregătire pentru admitere. Totul a fost transmis dintr-o încapere dotată aidoma unui studio de televiziune.

Epidemeia de coronavirus a adus restricţii şi în univerisăţi, aşa că profesorii au fost nevoiţi să găsească soluţii pentru ca pregătirea viitorilor studenţi să continue. Astfel au creat un studio profesionist pentru transmiuni online.

Daniel Diaconu: Studioul este dotat cu două camere telecomandatte cu un mixer de comutare și avem dotările unui studio classic lumini microfoane lavaliera.

Iar profesorii sunt mulţumiţi de rezultat.

Dénes loránd - profesor universitar: Mi se pare o continuare firească a pregătirii lor din anii precedenți și ne adaptăm la situația care este în momentul actual.

La fel sunt şi viitorii studenţi. Printre ei se află şi Radu, elev în clasa a 12-a la Colegiul Naţional Unirea Târgu Mureş. Tânărul spune că pentru cei din afara oraşului cursurile online sunt un avantaj, mai ales în această perioadă.

Moldovan Radu Cătălin: Atat pentru că reușim să repetăm materia pe care am învățato, dar și pentru că intrăm în spiritul vieții de student la medicină, prin faptul că cunoaștem profesorii, intrăm în contact direct cu ei.

Andrei Manea - student: Eu îl văd ca un avantaj pentru copii deși este o situație mai dificilă ei pot să intre și să vadă cursurile și să își formeze cunoștințe noi.

Cursurile online au însă şi dezavantaje, spun profeosrii.

Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu Mureș: Din păcate anul acesta a apărut această situație și practic se blocat o interacțiune directă pe care o aveam înainte cu profesorii și candidații motiv pentru care a trebuit să fie găsită o soluție alternativa.

Simularea examenului de admitere se va face tot online şi se va desfăşura pe 17 mai. Înscrierile se pot face până pe data de 13 mai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Pregătire online pentru viitorii studenți