Antena Meniu Search
x

Video Profesorii care au refuzat să intre în grevă, de dragul elevilor. Pentru unii copii, singura masă caldă a zilei e la şcoală

Dacă în marile oraşe profesorii sunt încă în grevă, în mediul rural mulţi dascăli nu au lipsit o zi de la catedră. Nu au vrut să îi lase de izbelişte pe copii. La o şcoală din Arad, de exemplu, protestul ar fi însemnat ca elevii să piardă singura masă caldă a zilei, la cantina unităţii de învăţământ.

de Redactia Observator

la 06.06.2023, 22:13

Vezi și

La şcoala Ilarion Felea din Arad, învaţă şi fac activităţi 400 de elevi şi preşcolari. Dacă nu s-ar ţine cursurile, cu toţii ar avea de suferit, nu numai din punct de vedere educaţional. "Am luat decizia împreună cu colegii mei de a nu intra în grevă. Pentru aceşti copii care provin dintr-un mediu dezavantajat şi pentru care masa caldă poate este singura masă caldă din zi", spune Sofia Mladin, directoare şcoală. 

Şcolile care nu au intrat în grevă

Din cei 42 profesori, doar 12 au decis să intre în grevă. Orele au fost reorganizate astfel încât toţi copiii să poată să vină la şcoală şi să mănânce prânzul. "Am elaborat un program special, astfel încât să nu rămână nesupravegheaţi. În funcţie de sosirea şi plecare de la şcoală, servesc masa caldă în fiecare zi", adaugă Sofia Mladin, directoare şcoală. 

Şi la școala gimnazială din Unirea, Dolj, din cei 21 de dascăli doar doi sunt în grevă. 350 de copii învață aici şi nu au stat acasă nici măcar o zi de când a început protestul. "Sunt (n.r. în grevă), dar fac ore! Îşi dau şi ei toată silinţa, în toate modurile. Doamna noastră face tot posibilul şi face ore", spune o mamă. 

În schimb, în marile oraşe, este haos, mai ales pentru tinerii care au terminat liceul. Daniela Colici are o fiică în clasa a 12-a, la Colegiul Pedagogic din Craiova. Trebuie să îi asigure chiria, hrana şi banii de meditaţii. Acum se gândeşte că Bacalaureatul ar putea fi amânat. Iar asta înseamnă cheltuieli în plus. "Sărim de 3.000 de lei, să ştiţi! Se duce, că are meditaţii. Noi ştim că au şi ei dreptate, dar noi, ce să mai zicem", mărturiseşte femeia. 

Examenele ar trebui să înceapă luni, 12 iunie, cu proba orală la limba română. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Profesorii care au refuzat să intre în grevă, de dragul elevilor. Pentru unii copii, singura masă caldă a zilei e la şcoală