Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Profesorii violenţi, "exmatriculaţi" de Ministerul Educaţiei. Ce presupune noul proiect de lege propus

Profesorii care sunt cercetaţi disciplinar ar putea fi excluşi de la catedră până la finalizarea anchetei, arată un proiect al Ministerului Educaţiei. Practic, dascălii pe numele cărora exista plângeri că ar fi violenţi, fizic sau verbal, vor lua pauză de la predare până se lămureşte situaţia. 

De Cristina Filip la 07.02.2023, 17:13
Vezi și

Potrivit unui proiect de lege, obţinut pe surse din interiorul Ministerul Educaţiei, ar urma ca profesorii care sunt cercetaţi disciplinar să fie îndepărtaţi de la catedră, adică să nu mai poată preda până la finalizarea cercetării. Constatarea abaterii ar urma să fie făcută în urma unui raport al DGASPC.

Tot în această propunere, ministrul Educaţiei şi-ar dori ca toate cadrele didactice concediate pe motive disciplinare să nu se mai poată angaja în instituţiile de învăţământ pe o perioadă de 10 ani. Acest proiect nu a fost încă făcut public şi rămâne de văzut dacă va fi scos spre dezbatere sau dacă va rămâne în sertarele Ministerului. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Profesorii violenţi, "exmatriculaţi" de Ministerul Educaţiei. Ce presupune noul proiect de lege propus