Antena Meniu Search
x

Reacţia unor elevi din satul Dudu când au descoperit cutii cu cărţi, primite cadou: Voi veni în fiecare zi să împrumut

O şcoală nouă şi modernă a avut nevoie de ajutor pentru a susţine nevoia copiilor de a citi. Încă la început de drum, pe lângă tehnologia de care dispun, fără o bibliotecă, materialele necesare învăţării ar fi fost insuficiente. Cum au văzut cutiile, micuţii au sărit să descopere ce povesti se ascund în spatele coperţilor  

de Redactia Observator

la 08.03.2024, 09:07

Vezi și

O școală ca afară. Asta găsimd în satul Dudu, chiar lângă București. Școala Gimnazială Petru Rareș și-a deschis porțile, pentru prima dată, anul trecut, în Septembrie. 1250 de elevi, dau în fiecare dimineață viață, celor 43 de clase, renovate și tehnologizate pentru generația modernă.

Veronica Apostol, directorul şcolii gimnaziale "Petru Rareş": Ne-am împrumutat la alte școli de manuale școlare. Ne-a fost greu, dar am alături o echipa minunată care și-a asumat odată cu mine toate riscurile și toate greutatile. Avem la nivel preșcolar 11 grupe cu 200 de copii, la nivel primar avem 24 clase cu 600, iar la nivel gimnazial 5‑7 restul până la 1250 de copii, clasa a 8 a nu s-a format. Ne-am propus dezvoltarea claselor de a 5a. În sensul că o clasă de a 5a să fie intesiv engleză, una cu profil sportiv iar una să funcționeze pe profilul arte.

Bucurie și recunoștință, asta simt cadrele didactice, pentru că, începând cu anul următor vor putea face și o clasă cu predare în engleză. Biblioteca pe care și-au dorit-o este acum, un vis împlinit. Elevii pasionați de lectură s-au bucurat de cartile primite în cadrul campaniei naționale "10 Biblioteci de nota 10", organizată de Fundația Dan Voiculescu Pentru Dezvoltarea României. Achim este clasa a 3a, iar prima lui carte a citit-o la 5 ani.

Daniela și Eva sunt cititoare înrăite. Săptămânal așteaptă clubul de lectură, pentru a descoperi povestea unui alt scriitor

EleveÎmi place foarte mult clubul de lectură pe care îl avem împreună cu dna și cu colegii. Aș vrea volumul doi la Cometa în Momilandia pălăria vrăjitorului.

Elevă: Cred că voi veni în fiecare zi să împrumut câte o carte.

Pentru a le susține bucuria pentru lectură, studenții SNSPA, alături de profesorul coordonator, le-au donat copiilor aproape 2000 de cărți. Acum, biblioteca acoperă toate materiile școlare.

Student: Pentru mine cartea reprezintă principalul izvor de cunoaștere.

StudentăIubesc să merg la bibliotecă și să învăț acolo.

Silvia Osman, profesor SNSPA: Nu doar că le place să citească, dar le place și să scrie. Această serie este scrisă de studenții mei în descursul timpului.

Școala din satul Dudu este una dintre cele 10 instituții de învățământ câștigătoare a camaniei "10 Biblioteci de nota 10" organizată de Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Tatiana Paşcovschi, manager de proiect Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României: Fundația Dan Voiculescu susține excelența și vă oferim această plachetă pentru că ați fost câștigători în Campania Națională "10 biblioteci de nota 10".

Răsfoite și însemnate, cărțile și manualele școlare, ajung în fiecare an, în brațele altui învățăcel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Reacţia unor elevi din satul Dudu când au descoperit cutii cu cărţi, primite cadou: Voi veni în fiecare zi să împrumut