Antena Meniu Search
x

Copilul tău a început școala: ce nu trebuie să-i lipsească

Copilul tău a început de curând școala, iar dacă nu ai pus totul la punct din timp, trebuie să te adaptezi cât mai rapid. Îți venim în ajutor cu o scurtă listă a lucrurilor care n-ar trebui să-i lipsească.

de Redactia Observator

la 11.09.2019, 14:04

Copilul tău a început școala: ce nu trebuie să-i lipsească
Rechizite și accesorii pentru începerea școlii - Oleksandr Pidvalnyi via Pexels

Copilul tău a început de curând școala, iar dacă nu ai pus totul la punct din timp, trebuie să te adaptezi cât mai rapid. Îți venim în ajutor cu o scurtă listă a lucrurilor care n-ar trebui să-i lipsească.

Cum alegi ghiozdanul potrivit

Cel mic va face sport zilnic, pentru că își va duce singur manualele și caietele. Va avea nevoie de un ghiozdan în care să le pună, iar acesta trebuie să fie atât încăpător, cât și confortabil. Alege unul de tip rucsac, care să poată fi dus în spate și care să fie neapărat anatomic, pentru a evita durerile de spate. De asemenea, este bine să aibă cât mai multe compartimente, în care să poți distribui mai bine greutatea. Ia în calcul să aibă și benzi reflectorizante, pentru ca tânărul elev să fie mai ușor de văzut de șoferi, dacă se întoarce seara de la școală.

Ocupă-te de organizare

Cu cât copilul tău se va organiza mai bine, cu atât va avea și rezultate mai bune. Va avea multe teme, activități, așa că nu strică să îi iei un calendar de birou sau o agendă în care să-și noteze tot ce are de făcut.

De asemenea, de-acasă nu trebuie să-i lipsească un calculator, pentru că va avea de scris o mulțime de referate. Alege imprimante de la cartuseria pentru a le putea scoate la timp și a evita niște drumuri în plus la centrele de xeroxare.

În plus, îi poți lua pentru acasă și un organizator de dosare, pe care îl găsești la orice papetărie, în care să-și pună hârtiile importante. O mică bibliotecă în care să se găsească dicționare și cărți pentru școală nu trebuie să lipsească din camera copilului tău.

Ce rechizite și alte accesorii pentru școală să iei

Cu cât copilul crește, cu atât va avea nevoie de mai multe rechizite. De bază sunt caietele, blocul de desen, penarul, creioanele colorate, cariocile, acuarelele, pixul, stiloul, guma de șters și linia gradată. Extrem de importantă va fi și alimentația, așa că nu strică să îi iei o cutie în care să-i pui mâncarea pentru școală. Te vei asigura, astfel, că cel mic mănâncă sănătos.

Nu uita nici de sticla cu apă, pentru că vremea este în continuare călduroasă și nu ai vrea să se deshidrateze.

Pentru cei care merg la clasa zero este bine să îi ajutați să treacă mai ușor peste primele zile. Puteți opta pentru o mascotă sau o jucărie pe care s-o aibă la ei în permanență și să le amintească de casă. Chiar dacă nu mai sunt la grădiniță, le puteți eticheta în continuare lucrurile personale cu numele lor, pentru a nu le încurca cu cele ale noilor colegi.

Acestea ar fi principalele lucruri de care copilul tău va avea nevoie la școală. Spor la cumpărături și mult succes în noul an școlar!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Copilul tău a început școala: ce nu trebuie să-i lipsească