Antena Meniu Search
x

Video Regulile din pandemie s-au schimbat şi nu prea: dacă un copil se infectează, ceilalţi elevi continuă să meargă la şcoală fără nicio problemă

Legea s-a schimbat, dar în multe şcoli regulile din pandemie sunt în continuare valabile. Se poartă masca de protecţie, orele sunt mai scurte şi elevii sunt testaţi. Doar că sunt situaţii care îi sperie pe părinţii: dacă un copil se infectează, ceilalţi elevi continuă să meargă la şcoală fără nicio problemă.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 14.03.2022, 20:01

Vezi și

Ce îi sperie cel mai tare pe părinţi este că ancheta epidemiologică nu mai există atunci când un elev sau un profesor se infectează cu COVID-19. În momentul în care un elev sau un profesor este confirmat pozitiv, atunci rămâne obligatoriu acasă, în izolare. Ceilalţi colegi însă continuă să vină la şcoală. Măsurile epidemiologice în colectiv nu mai sunt obligatorii. Aşa că fiecare grădiniţă sau şcoală funcţionează după propriile reguli. Sunt părinţi care îi ţin acasă pe copii, de frică... Conform legii, măsurile de protecţie nu mai sunt obligatorii pentru elevi şi profesori, dar multe unităţi nu renunţă la ele. Masca de protecţie este cerinţa principală pentru participarea la ore.

"Recomandăm insistent pastrarea tuturor regulilor de protectie, inclusiv purtarea măştii", a declarat Sorin Ion, secretar de stat. Şi programul decalat a rămas in picioare pentru multe şcoli şi grădiniţe pentru că elevii şi părinţii să nu se aglomereze la final. În plus, părinţii nu sunt lăsaţi să intre în curtea şcolii atunci când îi aduc sau îi iau pe copii acasă. Însă şcolile trebuie să revină la durata normală pentru ore şi pauze, recomandă Ministerul Educaţiei. Şi epopeea testării copiilor continuă.  

Dacă atunci când a fost nevoie de ele, nu au ajuns la timp, acum testele pe bază de salivă zac în cutii. Nimeni nu le mai vrea. Unele scoli nici nu le-au mai împartit copiilor. "Ne aşteptăm ca stocul de teste să se termine la finalul acestei săptămâni. Au rămas puţin sub 10%", a declarat Sorin Ion, secretar de stat. Adică aproape 5 milioane din mult lăudatele 50 de milioane. La stat, testele sunt gratuite, la privat - obligatorii, pe banii părinţilor! Ministerul Educaţiei recomandă ca măsurile legate de igienă şi dezinfectarea claselor să fie păstrate peste tot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Regulile din pandemie s-au schimbat şi nu prea: dacă un copil se infectează, ceilalţi elevi continuă să meargă la şcoală fără nicio problemă