O lume a roboţilor multifuncţionali, gândită de elevii unui club de robotică din Galaţi
O lume a roboţilor multifuncţionali, gândită de copii. Este un proiect realizat de tinerii unui club de robotică din Galaţi, care şi-au dat frâu imaginaţiei în rezolvarea unor probleme reale din oraş.
O lume a roboţilor multifuncţionali, gândită de copii. Este un proiect realizat de tinerii unui club de robotică din Galaţi, care şi-au dat frâu imaginaţiei în rezolvarea unor probleme reale din oraş. Noile generaţii au compus din piese de cuburi un întreg ecosistem care să protejeze natura şi să reducă poluarea.
Totul expus în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi. Interesant este faptul că maşinăriile compuse din mii de piese din cuburi sunt coordonate strict cu ajutorul tehnologiei, printr-o tabletă.
La prima vedere, proiectul pare un oraş în miniatură, locuit de oameni, dar coordonat de roboţi. Totul, însă, gândit în totalitate de trei copii.
Nicolas are nouă ani, Iustin, opt, iar Alex şapte ani. Ei au conturat un oraş al viitorului, în care mediul înconjurător să fie protejat. I-au dat şi un nume: oraşul inteligent.
Banalele piese din cuburi prind viaţă cu ajutorul tehnicii şi a tehnologiei. Copiii programează funcţiile maşinăriilor create cu ajutorul unei tablete. Au avut nevoie de trei luni să facă proiectul cap-coadă. Şi nu au folosit niciun fel de instrucţiuni.
Tema evenimentului a fost evidenţierea şi protejarea comunităţii pescăreşti. La doar cinci ani, Tudor a realizat un peşte robot.
Experţii proiectului, Mihnea şi Ştefan, în vârstă de 14 şi 16 ani au încercat să rezolve o sumedenie de probleme actuale în oraş.
De la blocajul din trafic, cosumul de energie, până la dificultăţile cu care se confruntă oamenii cu dizabilităţi.
Roboții expuși au fost realizați în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰