Antena Meniu Search
x

Schimbare importantă pentru studenţii români care vor să înveţe în Marea Britanie. Pot rămâne încă doi ani în Regat, după absolvire

Schimbare importantă pentru tinerii români care încep studiile universitare în Marea Britanie. Din 2021, aceştia vor putea să rămână în Regatul Unit timp de doi ani, după absolvire.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.09.2019, 13:12

Din 2021, studenţii români vor putea să rămână în Regatul Unit timp de doi ani, după absolvire
Schimbare importantă pentru studenţii români care vor să înveţe în Marea Britanie. Pot rămâne încă doi ani în Regat, după absolvire - Profi Media

Schimbare importantă pentru tinerii români care încep studiile universitare în Marea Britanie. Din 2021, aceştia vor putea să rămână în Regatul Unit timp de doi ani, după absolvire.

În prezent, studenţilor străini înscrişi la facultăţi din Marea Britanie li se permite să rămână în această ţară timp de până la patru luni, după terminarea studiilor.

Noua strategie anunţată de premierul britanic îşi doreşte să facă din Regatul Unit o destinaţie universitară atractivă pentru studenţii internaţionali. 

Astfel, începând cu anul 2021, studenții străini care se înscriu la cursuri de licență, postuniversitare sau doctorat în Marea Britanie vor putea rămâne în țară timp de doi ani după absolvirea studiilor.

În conformitate cu legile Uniunii Europene, taxele de școlarizare pentru studenții britanici și cei din Uniuniunea Europeană sunt limitate la 9.250 de lire sterline pe an. În privinţa studenţilor internaţionali, însă, nu există nicio limită privind taxele percepute de universități.

Recrutarea studenților internaționali a devenit o importantă sursă venituri pentru universități.

Preşedintele Migration Watch: "Această măsură este un pas neînţelept şi retrograd"

Şefii centrelor universitare importante din Marea Britanie au salutat această măsură, mai ales că recrutarea studenţilor străini reprezintă o importantă sursă de venituri.

Nu de aceeaşi părere este Alp Mehmet, preşedintele Migration Watch, care consideră noua stregie a guvernului ca fiind "un pas neînţelept şi retrograd".

El a spus că această măsură "va face ca majoritatea absolvenţilor să rămână să muncească prin depozitele marilor companii".

"Universitățile noastre atrag un număr record de studenți străini, aşa nu este nevoie să transformăm viza de studii într-o oportunitate pentru unii care vor să rămână să muncească aici", a declarat Alp Mehmet, potrivit The Telegraph.

Anunțul lui Boris Johnson este reversul reformelor introduse de guvern în 2012, când Theresa May a anulat viza de lucru post-studiu care a permitea studenților non-UE să rămână în Marea Britanie și să lucreze până la doi ani după absolvire.

În prezent, în Marea Britanie sunt 460.000 de studenți străini universitari, care generează 20 de miliarde de lire sterline pe an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Schimbare importantă pentru studenţii români care vor să înveţe în Marea Britanie. Pot rămâne încă doi ani în Regat, după absolvire