Antena Meniu Search
x

Video Salariile scot profesorii în stradă. Dascălii amenință cu neprezentarea la examene şi neîncheierea situaţiilor şcolare

Cu doar câteva zile înainte ca noile legi ale educaţiei să fie trimise la Guvern spre aprobare, profesori din toată ţara ies protestează în stradă. Principalele nemulţumiri sunt legate de lipsa finanţării în sistem şi de faptul că salariile nu au ţinut pasul cu inflaţia. Salariaţii din învăţământ ameninţă că s-ar putea ajunge inclusiv la grevă generală în perioada examenelor naţionale dacă solicitările lor rămân fără rezolvare. 

de Redactia Observator

la 16.03.2023, 08:09

Vezi și

Noi vrem respect! Noi vrem respect! 

În Târgu Jiu, peste 200 de profesori şi-au strigat supărarea în stradă. Oamenii dau vina pe guvernanţi pentru lipsa banilor şi a personalui calificat.

Nu este nicio jenă să spunem că ieşim în stadă, astăzi pentru salarii decente. Suntem aşadar astăzi aici pentru că toate categoriile de personal din învăţământ sunt dezavantajate. Și aici aş aminti de personalul nedidactic ale căror salarii încep de la 1700 de lei, fără condiţii de muncă normale.

 Nicodată nu a fost alocat de la stat acel 6%. S-a dat numai cât au vrut ei. 

Pe acelaşi subiect

Salariile au scos profesorii în stradă

Cele mai mari probleme ar fi la salarizarea personalului nedidactic şi la profesorii debutanţi. De altfel, sindicaliştii pun deficitul de personal calificat din sistem tocmai pe seama salariilor foarte mici pentru cei aflaţi la început de carieră la catedră. 

Constantin Huică-preşedinte USLI: Ne-am aşezat la masa tratativelor cu reprezentanţii guvernului. Am sperat în permanenţă că se vor putea rezolva aceste probleme la masa dialogului, dar deja a trecut timpul.

Profesor: Vom merge până la neprezentarea la examene şi neîncheierea situaţiilor şcolare. 

Dacă până acum au protestat sindicaliştii din învăţământ din Gorj şi Constanţa, azi e rândul celor din Dolj, Argeş, Prahova şi Călăraşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Salariile scot profesorii în stradă. Dascălii amenință cu neprezentarea la examene şi neîncheierea situaţiilor şcolare