Antena Meniu Search
x

Video Săli de clasă ultramoderne, cu mobilier nou şi tehnică de ultimă generaţie, la școala din comuna ieșeană Butea

În ţara în care încă există şcoli cu toaleta în fundul curţii, unele comunităţi demonstrează că orice este posibil, mai ales atunci când vorbim de educaţia copiilor noştri şi de mediul în care învaţă. Într-o localitate din Iaşi, de exemplu, elevii sunt aşteptaţi în săli de clasă ultramoderne, cu mobilier nou şi tehnică de ultimă generaţie. Atunci când banii din partea statului nu au ajuns, a contribuit fiecare familie în parte, prin donaţii. Iar directorii au accesat singuri fonduri europene. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 08.09.2021, 17:06

Vezi și

Pe holurile şcolii din Butea se aude acum doar muzică. În câteva zile se vor auzi şi glasurile elevilor fericiţi că s-au întors la cursuri. 

Greta Predoi, director Școala Butea: Nu, nu e ca în România, e ca în America.

Pe holuri, copiii a dulapuri personale, iar sălile de clasă sunt dotate cu tehnică de ultimă generaţie. 

Greta Predoi, director Școala Butea: Pe catedră în fiecare sală de clasă avem imprimante, am primit din sponsorizări, avem calculator, boxe, videoproiector, avem și rafturi tot din donații și acolo își lasă copiii lucrurile fără să le mai care acasă.

Pe acelaşi subiect

Când nu au ajuns banii, conducerea şcolii a apelat la donaţii. Iar ajutorul a venit imediat. 

Dovada că se poate să avem școli moderne și în mediul rural

Clara Mihociu, reporter Observator: Avem aici o sală de clasă în aer liber. Și totul a fost realizat fără nici un ban. Doar o postare pe rețelele de socializare și imediat oamenii au venit aici cu butuci, paleți, tot ce aveau în casă nu mai aveau nevoie. Imediat au fost pictate de cadrele didactice și s-au transformat în ce vedem acum.

În şcoala din Butea învaţă 250 de elevi. Şi la Erbiceni elevii şi preşcolarii sunt aşteptaţi cu săli de clasă moderne.

Florentina Minea, director școală Erbiceni: Avem movbilier nou, televizor smart, avem băi în fiecare clasă. Fiecare grupă are baie proprie.

Ionel Lungu, primar Erbiceni: Suntem în colaborare perfectă cu conducerile școlilor și de câte ori a fost nevoie s-a făcut adresă și cu dragă inimă am cedat bani.

În 2020, în România încă existau peste 800 de şcoli cu toalete în curte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Săli de clasă ultramoderne, cu mobilier nou şi tehnică de ultimă generaţie, la școala din comuna ieșeană Butea