Antena Meniu Search
x

Scenariile pregătite pentru începutul anului școlar, explicate în amănunt (Video)

Şcoala începe pe 14 septembrie, cel puţin pentru majoritatea elevilor. Este anunţul pe care l-a făcut preşedintele Klaus Iohannis în urmă cu o oră. Cine decide în ce condiţii se deschid şcolile putem afla din rândurile următoare.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 05.08.2020, 21:23

Vezi și
  • Klaus Iohannis a anunțat cele trei scenarii pregătite oficial pentru începutul noului an școlar.

Avem trei culori pentru scenariile propuse pentru începutul noului an școlar, verde, galben și roșu. O să vi le explicăm așa cum a făcut-o și președintele Klaus Iohannis.

În primul rând trebuie precizat că știam și am anunțat și în exclusivitate, la Observator, aseară, că decizia nu va fi aceeași la nivel național. Decizia se va lua la nivel local.

Scenariul verde este cel care prevede că toți copiii se vor întoarce în 14 septembrie în bănci, la școală. Condiția este ca în acea localitate să nu există mai mult de o infectare cu noul coronavirus la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul galben este cel care prevede ca o parte dintre elevi să învețe online de acasă, iar o altă parte să meargă efectiv la școală. Ar urma să meargă la școală elevii din clasele pregătitoare și din clasele primare, dar și elevii din clasele terminale, care ar urma să susțină examene la finalul anului școlar. Ceilalți elevi vor învăța de acasă sau în ture, așa cum va decide Comitetul pentru Situații de Urgență de la nivel local.

Condiția pentru implementarea scenariului galben este ca în ultimele 14 zile să fi avut 1-3 infectări cu noul coronavirus la o mie de locuitori.

Cel mai îngrijorător scenariu, scenariul roșu, care prevede ca toți elevii să învețe online, de acasă. Condiția este aici ca numărul de infectări din ultimele 14 zile să depășească bariera de trei infectări la o mie de locuitori.

Am întrebat-o pe Monica Anisie, ministrul Educației, cum ar putea reuși să pună în practică toate aceste scenarii, mai ales că vorbim despre un învățământ online și știm că tehnologia nu este deloc la ea acasă în unele medii din țara noastră.

Monica Anisie, ministrul Educației: Investiția în cele 250.000 de tablete este doar unul dintre programele pe care Ministerul Educației le are în vedere cu dotarea cu tehnologie pentru unitățile de învățământ. Vor veni și altele prin alte programe dezvoltate prin intermediul Ministerului Educației. În total, deocamdată, sunt 250.000 de tablete așteptate.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Scenariile pregătite pentru începutul anului școlar, explicate în amănunt (Video)