Antena Meniu Search
x

Video Profesorii, încurajați să înscrie elevii cu un coeficient ridicat de inteligență în programul "O minte sclipitoare"

Profesorii au un rol esențial în modelarea parcursului educațional al unui copil cu un coeficient ridicat de inteligență. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vine în sprijinul dascălilor care au astfel de copii în clasă. Aceștia pot înscrie elevii care excelează în diverse domenii, în programul "O minte sclipitoare", pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească performanțele, sub îndrumarea specialiștilor.    

de Redactia Observator

la 28.05.2022, 10:20

Vezi și

Programul "O minte sclipitoare" încurajează implicarea profesorilor în parcursul vocațional al elevilor.

Elena Amarghioalei, Școala Gimnazială Poiana Iași: Acești copii, care sunt talentați și dotați, au nevoie de un mentor specializat, pentru a-și crea o identitate, în mediul în care el poate să performeze.

Alexandra Roșu, profesor Școala 195 București: Trebuie să vorbim cu un specialist, fie că vorbim despre un consilier școlar, fie că vorbim despre un psiholog și, ulterior, să le găsim un drum, pentru că ei au nevoie de o altfel de abordare, diferită de cea pe care o avem într-o programă obișnuită. 

Elevii înscrişi în programul "O minte sclipitoare" vor trece prin două evaluări

Pe acelaşi subiect

Prin recomandările pe care profesorii şi părinţii le vor primi, aceștia vor ști cum să îi ajute pe copii să își folosească potențialul de care dispun. Elevii înscrişi în programul "O minte sclipitoare" vor trece prin două evaluări. Una de cunoştinţe generale şi alta de măsurare a inteligenţei.

Sabina Grosoşiu, psiholog Fundația Dan Voiculescu: Fiecare dintre aceste etape de evaluare constituie un filtru pentru următoarele etape, în care se pot face recomandări în funcție de ceea ce au fost descoperite ca și înzestrări ale copilului.

Activitățile din cadrul programului "O minte sclipitoare" se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani și vor avea loc online. 

Monica Pătrașcu, profesor Școala Little Genius: Copiii din ţara noastră, supradotaţi, au nevoie să fie văzuţi, să fie ascultaţi şi îndrumaţi, bineînţeles.

Înscrierea se realizează prin completarea unui formular, disponibil pe site-ul Fundației Dan Voiculescu, până pe 31 mai. Participarea este gratuită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Profesorii, încurajați să înscrie elevii cu un coeficient ridicat de inteligență în programul "O minte sclipitoare"