Antena Meniu Search
x

Școala începe și pentru șoferii microbuzelor școlare

Noul an şcolar este o provocare nu doar pentru dascăli, elevi şi părinţi, ci şi pentru şoferii microbuzelor şcolare care duc copiii la cursuri și apoi, acasă. Într-o localitate din Gorj, sute de elevi merg zilnic cu microbuzul, iar şoferul parcurge peste 300 de kilometri ca să-i adune pe toți.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 15.09.2020, 17:56

Vezi și
  • Copiii au înțeles că trăiesc vremuri speciale şi trebuie să se protejeze.
  • Din ghiozdan, pe lângă cărți și caiete, nu lipsesc măștile și nici dezinfectantul.  

La nici 30 de kilometri distanță de Târgu Jiu, într-o localitate cu cinci mii de suflete, două microbuze şcolare se opresc din poartă în poartă să ia elevii care trebuie să ajungă la şcoală. 

Din centrul comunei până pe cele mai îndepărtate ulițe din sate copiii sunt luați în grupuri mici şi duşi să înveţe. 

Deși unii dintre ei sunt abia în primele clase, copiii au înțeles că trăiesc vremuri speciale şi trebuie să se protejeze. Din ghiozdan, pe lângă cărți și caiete, nu lipsesc măștile și nici dezinfectantul.  

Odată ajunși la școală, chiar şi cei mai mici dintre elevi ştiu ce au de făcut. Stau la distanță unii de alții și așteaptă cuminţi să le fie luată temperatura.  

Ionela Dobran – asistent medical: Copiii foarte entuziasmați. Deși este a doua zi de școală, la fel ca și ieri, au intrat cu multă voioșie. Temperatura a fost cea optimă, nu au fost probleme.

În total, în Scoarța, sunt peste 300 de elevi, iar microbuzul parcurge zilnic aproape trei sute de kilometri, pentru a-i duce şi aduce de la şcoală. Nu înainte de a fi pregătit corespunzător şi dezinfectat de către şofer.

Marius Ciugudean – șofer microbuz: E mai greu. Copiii sunt mici. Nu îi mai cunoști, nu te mai vezi față în față. E mai dificil un pic.

Microbuzul folosit este însă destul de vechi, din 2007, dar oamenii speră că, la un moment dat, va fi adus unul nou. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Școala începe și pentru șoferii microbuzelor școlare