Antena Meniu Search
x

Școala online, susținută din donații ale asociaţiilor non profit

Lipsa tehnologiei este pentru o bună parte dintre elevii români principalul impediment în participarea la cursurile susţinute online.

de Redactia Observator

la 11.05.2020, 17:47

Vezi și
  • Diriginţii sunt cei care anunţă asociaţia de nevoile elevilor.
  • În Mureş, aproape 7000 de copii nu au echipamentele necesare.

Aşa se face că tot mai multe asociaţii non profit au decis să dea o mână de ajutor. Şi donează laptopuri, calculatoare sau tablete celor care nu au, dar doresc să meargă la şcoală. 

Pentru Andrei, elev în clasa a 8-a la o şcoală din Baia Mare, învăţământul online era o adevărată provocare. Şi nu pentru că i se părea dificilă materia, ci pentru că nu avea cum să participe la cursurile ţinute pe internet.

Andrei Talpoș, beneficiar proiect: Înainte doamna diriginta imi trimitea temele, eu faceam poze la caiet si le trimiteam ei si ea le trimitea apoi la domnii profesori.

Pentru copiii ca Andrei o organizaţie non-profit a găsit soluţia.

Erika Laszlo, coordonator Serviciul Maltez, sucursala Baia Mare: Aşteptam donatiile persoanelor fizice sau firmeleor care vor sa isi schimbe aparatura de calcul pe care o reconduitiona, o curatam, o reinstalam acolo unde este cazul si avem o baza de date cu copiii care au nevoie de laptopuri.

Diriginţii sunt cei care anunţă asociaţia despre nevoile elevilor fără posibilităţi. Doar în judeţul Mureş aproximativ 6.700 de copii nu au echipamentele necesare pentru a participa la şcoala online.

Andrei Talpoș, beneficiar proiect: Este mult mai usor pentru ca ma pot descurca mult mai usor, ma conectez cu internetul de la telefon la laptop si pot sa fac si sa trimit temele oriunde sunt, fie ca sunt la tara sau unde sunt.

Înainte ca aparatura să fie predată, acesta este recondiționată cu ajutorul voluntarilor. Elevi şi unii dintre ei. Dragoș, de exemplu, are 16 ani și de ceva timp lucrează cu gândul la cei care pe care poate să-i ajute.

Dragoș, voluntar: Am inceput de saptamana trecuta sa reconditionam si sa le verificam starea de functionare. Acest proiect le da sansa elevilor care nu au acces la internet sa participe la scoala online

Asociația și-a propus ca în prima etapă a proiectului să doteze aproximativ 150 de elevi cu laptop-uri, tablete sau calculatoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Școala online, susținută din donații ale asociaţiilor non profit