Antena Meniu Search
x

Mii de elevi din București au aflat peste noapte că școala lor începe online. Ce spun Anisie și Orban

Ultima zi de vacanţă numai liniştită nu a fost. Cu câteva ore înainte să sune clopoţelul, mii de părinţi au aflat că mâine copiii lor vor rămâne acasă. Mai multe şcoli şi grădiniţe din Bucureşti au intrat în scenariul roşu.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 13.09.2020, 21:09

Vezi și
  • Şeful Guvernului vorbeşte despre încredere
  • Ministrul Educației refuză să răspundă dacă schimbările au venit cam târziu

Scenariu roşu. Este vestea dimineţii care a dat peste cap planurile a 3.000 de părinţi care au copiii la Şcoala Centrală din Bucureşti. Oamenii au aflat că mâine nu-i pot duce la şcoală, ci trebuie să i ţină acasă şi să-i pregătească pentru ore online. La şcoală, paznicul e singurul care încasează întrebările şi nemulţumirile părinţilor.

Paznic: Au găsit o doamnă, testată pozitiv. Şi vă daţi seama că nu o să înceapă. Deci nu avem nicio informaţie. Nu ştim ce să vă spunem, dacă începe sau nu începe mâine.

Reporter: Păi şi cu copiii ce facem?

Paznic: Nu ştiu domnule, nu ştiu. Acum, să vă trimit la secretariat. Este duminică. Nu este nimeni în şcoală. Nu ştiu ce să vă spun.

Reporter: Şi au mai venit părinţi?

Paznic: Da, au mai venit. Şi la fel. Nu ştim ce să vă spunem. Nu ştim, că nu ne-au informat.

Nici orele online nu e clar cum se vor ţine şi după ce orar. Un profesor a fost cofirmat pozitiv iar mai multe cadre didactice sunt în izolare după ce au intrat în contact la consiliul profesoral cu colegul lor infectat.

Cum se vede situaţia din minister?

Monica Anisie, ministrul Educației: Există opțiuni pe care școala trebuie să și le activeze.

Peste noapte, autorităţile au închis poarta-n nas şi elevilor de la şcoala 280 din Bucureşti, dar şi copiiilor care merg la grădiniţa Zâna Florilor. Părinţii au fost anunţaţi aseară.

„Astăzi, 12.09.2020, ni s-a comunicat de către ISMB, că în perioada 14.09.2020 –30.09.2020, Școala Gimnazială Nr. 280, va trece pe scenariul 3 exclusiv- participarea tuturor elevilor la activităţi/lecții online, ceea ce înseamnă că activitățile programate în școală, în zilele de 14.09/15.09.2020 se anulează”

Explicaţia? Şcoala e încă în şantier.

Ministrul Educaţiei a vizitat astăzi liceul Tudor Vianu din Bucureşti, acolo unde predă limba română. Inspecţia anunţată a fost pregătită ca la carte. Pomii au fost văruiţi iar bordurile vopsite.

Reporter: Câți copii vin mâine la școală în țară și în București. Știți, în momentul de față?

Monica Anisie: În momentul de față vă voi comunica după ce voi avea ultima videoconferință cu inspectorii generali.

Citește și: Cum începe școala în România. Ministrul Educației: Aproape 100.000 elevi în scenariul roșu

Şeful Guvernului vorbeşte despre încredere.

Ludovic Orban, premierul României: Sigur că există temeri, sigur că există aspecte care nu sunt perfecte, care nu au fost puse la punct în detaliu, dar orice aspect poate fi remediat. Am încredere în sistemul de educaţie din România. La şcoală copilul va fi mai puţin expus îmbolnăvirii decât lăsat liber la locul de joacă de exemplu.

Cu o noapte înainte să sune clopoţelul, nici alţi părinţi nu pot dormi liniştiţi. Situaţia se schimbă de la o oră la alta.

În utlima zi de vacanţă, copiii primesc o primă lecţie: şcoala nu oferă mereu răspunsuri la întrebările lor!

Şcoala începe normal în 11 judeţe, mai puţin de un sfert de ţară aşadar. Abia în urmă cu câteva clipe ministerul Educaţiei a centralizat datele. 

Aveți un copil care a început școala? Cum vă descurcați? Ce vă lipsește în școli sau cum decurg cursurile online? Așteptăm să ne trimiteți pe Facebook sau pe aplicația Observator informații despre situații deosebite, poze sau video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Mii de elevi din București au aflat peste noapte că școala lor începe online. Ce spun Anisie și Orban